У миску просіяти через сито борошно житнє і біле борошно, додати цукор, сіль, житні пластівці, дріжджі, паніфарин, аграм (лимонну кислоту можна додати пізніше), мелений коріандр і гарненько розмішати. Концентрат квасного сусла розбавити близько 380 мл чистої теплої води (35-40С).
Розбавити в суміші теплої води з концетратом лимонну кислоту (якщо ви готуєте житній хліб з аграмом, кислоту додавати непотрібно). У центрі сухої суміші зробити заглиблення і поступово влити туди теплу суміш із водою.
Поступово вимісити тісто, підливаючи рідину і підсипаючи з країв борошняну суміш. Наприкінці влити олію і ретельно вимісити тісто до однорідності, накрити його легким вологим рушником і залишити в теплому місці на годину.
Через зазначений час добре обім'яти тісто руками, змастити дно і боки мультиварки рослинною олією. Викласти тісто в мультиварку і дати йому піднятися в режимі Підігрів (близько 25 хвилин). Потім вимкнути режим і залишити тісто підніматися ще на годину.
Готувати житній хліб у мультиварці близько години в режимі Випічка. Потім перевернути хліб догори дном і встановити той самий режим на 20 хвилин. Готовий хліб перекласти на решітку і залишити остигати.
Домашній житній хліб, приготований у мультиварці, залишається м'яким і смачним навіть після охолодження. Смачного!