Пончики на воді: легкий рецепт без молока

Пончики на воді: легкий рецепт без молока
4.7
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 мл чистої води (можна замінити сироваткою)
  • 3 ст. рослинного масла
  • 2, 5 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі без гірки
  • + цукрова пудра для обсипання

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із дріжджами, цукром і розмішати. Влити тонкою цівкою теплу воду (35-40С), помішуючи борошняну суміш. Накрити миску з дріжджовою опарою легким рушником та залишити на півгодини у теплі (30-35С).
  2. Потім додати сіль, олію і перемішати до однорідної консистенції. Накрити миску з дріжджовим тістом на воді легким рушником і залишити на годину у теплому місці.
  3. Тісто, що піднялося, розділити на шматочки, розміром трохи більше волоського горіха і проткнути їх усередині пальцем (щоб вийшла дірочка). Сформувати пончики кільцями чи у вигляді кульок. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти 150-200 мл олії (до появи бульбашок).
  4. Опустити в киплячу олію пончики і трохи зменшити вогонь. Готувати дріжджові пончики на середньо сильному вогні до рум'яності, потім перевернути і просмажити з іншого боку. Друшляк або блюдо застелити паперовим рушником або серветками, скласти туди готові пончики.
  5. У розпеченій олії просмажити до готовності пончики з дріжджового тіста, що залишилося. Скласти гарячі пончики в поліетиленовий пакет, всипати 2-3 ст.л. цукрової пудри, зав'язати пакет і добре струсити так, щоб пудра рівномірніше покрила вироби.
  6. Перекласти пончики на блюдо та подавати до чаю. Зберігати пончики на воді до повного остигання тільки під рушником (не накриваючи кришкою і не прибираючи в пакет), а потім можна перекласти в ємність або поліетиленовий пакет, що щільно закривається.

Пончики на воді - це ідеальна страва на сніданок або перекус. Вони також можуть бути чудовим варіантом для десерту. Спробуйте приготувати їх з різними начинками, наприклад, з джемом або згущеним молоком. Ви також можете додати у тісто корицю або імбир, щоб зробити їх смачнішими та ароматнішими.