Морепродукти у вершковому соусі

Морепродукти у вершковому соусі
3.7
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг морського коктейлю (замороженого)
  • 100-150 мл вершків 20%
  • 1 цибуля
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями. Заморожений морський коктейль не розморожувати заздалегідь.
  2. На сковороді з'єднати ложку рослинної олії та вершкового масла, поставити на невеликий вогонь та розтопити обидва масла, помішуючи. Додати порізану цибулю та обсмажити її близько 3-4 хвилини на невеликому вогні до золотистого кольору.
  3. Далі влити в сковороду теплі вершки та довести соус до кипіння. Опустити в киплячі вершки з цибулею заморожений коктейль та перемішати. Готувати морепродукти в вершковому соусі приблизно 3-5 хвилин після закипання.
  4. Посолити та поперчити страву за смаком, зняти з вогню та розкласти по тарілках. Подавати морський коктейль в соусі бажано з рисом, вегетаріанським пловом або пастою.

Цікавий факт:

Морепродукти є відмінним джерелом білка та допомагають знижувати рівень холестерину в крові. Вони також містять велику кількість корисних мікроелементів, таких як йод, магній та кальцій, які сприяють здоров'ю наших кісток та щитовидної залози.

Для тих, хто любить екзотичні страви, можна спробувати додати до соусу трохи кокосового молока або куркуми, щоб додати страві азіатський колір та аромат. Або ж додати до неї свіжу м'яту або коріандр для більш свіжого смаку.