Рисова запіканка з яблуками: ніжний десерт для всієї родини

Рисова запіканка з яблуками: ніжний десерт для всієї родини
3.7
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр яблук
  • 300 гр рису
  • 3 яйця
  • 5 ст.л. цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. солі без гірки

Приготування:

  1. Рисову крупу промити та обсушити. У каструлі закип'ятити приблизно 1 л води, посолити її і опустити промитий рис. Варити його до готовності приблизно 20-25 хвилин і відкинути на друшляк, промити під струменем холодної води.
  2. Поки рис стікає від води, збити два яйця міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати яйця, всипати до них тонкою цівкою 3 ложки цукру і збивати ще 5 хвилин до пишності. Вершкове масло хвилину потримати на водяній бані, щоб воно підтануло.
  3. Рис перекласти в каструлю, поступово додати збиті яйця, підтале вершкове масло і ретельно все перемішати. Яблука вимити, очистити від серцевини і порізати разом зі шкіркою невеликими шматочками.
  4. Духовку розігріти до 200С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Яблука скласти в невелику каструлю, додати цукор, влити кілька столових ложок води і поставити на вогонь. Довести вміст каструлі до кипіння, безперервно помішуючи його.
  5. Проварити яблука протягом хвилини і зняти каструлю з вогню. У форму викласти рівномірно рисовий шар, покрити його провареними яблуками в сиропі. Знову викласти рис і яблука. Збити яйце міксером до пишності й рівномірно залити ним яблучний шар, відправити форму в розігріту духову шафу.
  6. Випікати рисово-яблучну запіканку 40-50 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і залишити її на півгодини остигати. Рисову запіканку з яблуками нарізають і подають до столу в охолодженому вигляді. Смачного!

Рисова запіканка з яблуками - це страва, яка має своє коріння в українській кухні, але набула популярності в багатьох країнах світу. Цей десерт вразить вас не лише своїм ніжним смаком, а й ароматом, який наповнить ваш дім під час його приготування. Запашні яблука, просочені сиропом, поєднуються з пухким рисом, створюючи справжню гастрономічну симфонію. Інтригуюче, наскільки прості інгредієнти можуть створити такий незабутній смаковий досвід!