Рецепт: Рибний пиріг з фаршем

Рецепт: Рибний пиріг з фаршем
4.6
(8)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з рибним фаршем:

  • 300 гр борошна
  • 100 гр маргарину
  • 1 яйце (+ жовток для змащення пирога)
  • 2-3 ст.л. чистої води (холодної)
  • 1/3 ч.л. соди (погасити кількома краплями оцту)
  • дрібка солі

Начинка для пирога:

  • 0,5 кг рибного фаршу
  • 4-5 яєць
  • 2 ст.л. майонезу
  • 2 ст.л. манної крупи
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт:

  1. Яйце вбити в невелику ємність і злегка збити виделкою з сіллю. Маргарин натерти на крупній тертці, з'єднати в мисці з борошном і гарненько розтерти. До отриманої крихти влити яєчну суміш і гарненько перемішати.
  2. Соду погасити оцтом і швидко вмішати в тісто. Потім по одній влити крижану воду і вимісити тісто до гладкості. Обернути кулю тіста харчовою плівкою і відправити на 15 хвилин у холодильник.
  3. Готовий рибний фарш викласти в миску, посолити, поперчити, додати сирі яйця, майонез і перемішати до однорідної консистенції. Кріп промити, обсушити і нашаткувати. Додати манку з кропом у рибний фарш і перемішати.
  4. Тісто розділити на дві нерівні частини (приблизно 3:1). Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Викласти більшу частину тіста у форму, рівномірно розподілити його по дну і сформувати високі бортики.
  5. Вилити у форму з тістом рибну масу, з тіста, що залишилося, зробити тонкі смужки і викласти їх на начинку решіткою. Змастити верх пирога жовтком і відправити його в розігріту духову шафу.
  6. Випікати пиріг із рибним фаршем приблизно 1 годину до готовності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати готовий пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Рибний пиріг із фаршем смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Також можна експериментувати з начинкою для рибного пирога, додавати до неї різні інгредієнти на ваш смак. Наприклад, замість кропу, можна використовувати свіжу петрушку або базилік. Або навіть спробувати додати кисломолочні продукти, такі як кисломолочний сир або йогурт, для більш ніжної структури фаршу. Це дозволяє вам створити свій унікальний рецепт і здивувати всіх своїх близьких.