Рецепт: Оладки зі свинячої печінки

Рецепт: Оладки зі свинячої печінки
4.9
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої печінки
  • 250 мл молока (+ 50 мл для котлет)
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 6 ст. борошна чи манки
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинячу печінку промити, нарізати на шматки середнього розміру і скласти в миску, залити молоком і залишити на півгодини. Іноді перемішувати печінку в молоці. Потім злити рідину, обсушити печінку паперовими рушниками чи серветками.
  2. Цибулю очистити і нарізати на великі шматочки. Подрібнити печінку з цибулею у блендері чи комбайні до однорідної консистенції (можна пропустити через м'ясорубку). Моркву очистити і натерти на дрібній тертці, часник очистити і пропустити через часникодавку або також дрібно натерти.
  3. Додати моркву з часником у печінковий фарш, посолити та поперчити його до смаку. По ложці додати все борошно, щоразу вимішуючи до однорідності. В кінці вбити в масу сирі яйця, влити молоко (50 мл), при необхідності додати сіль та спеції, знову перемішати.
  4. На сковороді розігріти 3 ст. рослинної олії, викласти з тіста наскільки печінкових оладок і просмажити їх до рум'яності з обох боків на середньому вогні. Перекласти готові котлети на тарілку, застелену паперовим рушником, дати вбратися зайвому жиру.
  5. На сковороду викласти наступну партію котлет і просмажити їх з обох боків до готовності, а також просочити паперовим рушником. Подавати оладки зі свинячої печінки до столу гарячими, прикрасивши зеленню та будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Цікавий факт: Свиняча печінка є джерелом багатьох корисних речовин, таких як залізо, вітаміни групи В, а також важливий амінокислот L-карнітин, який допомагає в зниженні ваги і покращує енергетичний метаболізм. Оладки з цієї печінки можуть бути чудовим додатком до вашого здорового харчування.