Рулет із повидлом - ніжний десерт для смаколиків
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр повидла
- 3 яйця
- 150 гр цукру
- 100-120 гр борошна
- 120 мл чистої води (можна використовувати не міцний чай)
- 1 ст.л. рому/коньяку або лікеру (не обов'язково)
Рецепт приготування:
- Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. Борошно просіяти через сито. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером і змастити його олією.
- Яйця вбити в миску і почати збивати міксером. Через хвилину всипати тонкою цівкою цукор і збивати яєчну масу до пишності близько 5 хвилин на високій швидкості. Підмішати до збитих яєць просіяне борошно й перемішати лопаткою.
- Викласти тісто на деко, рівномірно розподілити його по поверхні і відправити в розігріту духову шафу. Випікати бісквіт для рулету з повидлом приблизно 15-20 хвилин.
- Приготувати ще один аркуш пергаментного паперу, змастити його шматочком вершкового масла або пів ч.л. рослинної олії. Воду (або чай) підігріти до гарячої температури, влити алкоголь і розмішати.
- Вийняти деко, перевернути бісквіт на змащений олією пергамент і зняти зверху папір після випічки. Рівномірно просочити бісквіт водою/чаєм з алкоголем. Бісквіт, що просочився, змастити по всій поверхні повидлом і згорнути в рулет, відправити його в холодильник.
- Рулет із повидлом має настоятися щонайменше півгодини-години перед подачею. Потім можна вийняти десерт із холодильника, прикрасити його на свій смак і подавати до чаю. Смачного!
Враховуючи простоту приготування та неперевершений смак, рулет із повидлом стане вашим улюбленим десертом. Тож не сумнівайтеся, вмикайте свою творчість, використовуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком безмежного задоволення. Підготуйте рулет із повидлом просто зараз і потіште себе та своїх близьких неперевершеним десертом.