Трюфельний торт

Трюфельний торт
4.4
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для торта:

  • 200 г цукру
  • 150 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 100 мл окропу
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 50 мл рослинного масла
  • 1 ч.л. розпушувача

Крем для трюфельного торта:

  • 400 мл вершків 30-35%
  • 300 г чорного шоколаду
  • 2 ст.л. лікеру

Шоколадна глазур:

  • 100 г чорного шоколаду
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл молока
  • суміш 100 мл міцної кави з 50 мл коньяку, рому або лікеру - для пропитки коржів

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти через сито разом з какао-порошком, розпушувачем та щіпкою солі в одну миску, ретельно перемішати. У окрему миску розбити яйця та збити їх міксером до пишності.
  2. Без перерви збиваючи яйця, додати до них цукор і вимішувати ще 5-7 хвилин до повного розчинення цукру. Потім додати молоко, рослинне масло, вимішувати міксером до однорідної консистенції.
  3. Поступово додаючи до отриманого яєчного крему борошняну суміш, вимішувати густе тісто. Швидко змішуючи тісто віночком, додати до нього тонким струмочком крутий кип'яток. Відразу перелити тісто у форму для випічки, попередньо змащену маслом і посипану борошном.
  4. Випікати шоколадний бісквіт при 180 °С близько 40-45 хвилин. Витягнути форму з духовки, накрити легким рушником і залишити до повного охолодження. Потім вийняти бісквіт з форми і розрізати його вздовж на 3 рівні коржі, рівномірно пропитати їх сумішшю міцної кави та алкоголю за допомогою силіконової щітки.
  5. Приготувати шоколадний крем для торта: шоколад якомога дрібніше нарізати ножем, скласти в миску і поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, нагрівати шоколад до рідкого стану, після чого зняти миску з водяної бані. Додати до розтопленого шоколаду лікер і перемішати.
  6. Охолоджені вершки збити міксером до пишної консистенції та, не перестаючи збивати, додати по ложці розтоплений шоколад. Вимішувати крем до однорідної консистенції після кожної ложки, поки не закінчиться весь шоколад.
  7. Промазати між коржами отриманим кремом (верхній корж нічим не мазати), скласти їх в стопку та зовсім трохи(!) придавити. Залишити Трюфельний торт на ніч у холодильнику.
  8. Через 10-12 годин приготувати шоколадну глазурь для торта: з'єднати подрібнений шоколад з молоком та маслом в невеликій мисочці і поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, нагрівати всі інгредієнти до повної однорідності, після чого зняти з водяної бані.
  9. Покрити торт глазур'ю, прикрасити на свій смак (наприклад, трюфелями або шматочками шоколаду) і залишити ще на півгодини в холодильнику. Коли глазур затвердіє, можна подавати торт до столу. Смачного!

Цей трюфельний торт із шоколадними коржами стане незабутньою солодкою насолодою для усіх шанувальників шоколаду. Його ніжний ароматний крем разом із соковитими коржами підкорять кожного вашого гостя. Приготуйте цей торт для особливого випадку або просто, щоб порадувати себе та близьких. Торт обов'язково створить святкову атмосферу і залишиться в пам'яті як один з найсмачніших десертів, які ви коли-небудь куштували.