Бездріжджовий хліб на кефірі: простий і смачний
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 250 мл кефіру
- 1-2 ст.л. пшеничних висівок (можна замінити гречаним або кукурудзяним борошном)
- пів ч.л. солі
- пів-ч.л. соди
Рецепт:
- Кефір заздалегідь вийняти з холодильника або трохи підігріти на водяній бані до трохи теплої температури. Борошно просіяти в миску через сито разом із сіллю і содою, розмішати. Додати в борошняну суміш висівки і розмішати.
- Духовку розігріти до 200С, форму або деко змастити олією. У центрі сухої суміші зробити заглиблення і поступово влити туди кефір, підсипаючи з країв борошняну суміш. Вимісити тісто до однорідності, викласти його на деко або у форму і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати хліб на кефірі приблизно 40 хвилин до золотистої скоринки. Після приготування хліба вимкнути вогонь, прочинити дверцята духовки і залишити її в такому положенні на 15 хвилин. Потім вийняти деко/форму з духової шафи, перекласти хліб на решітку й остудити.
- Бездріжджовий хліб на кефірі можна подавати і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Додайте в тісто нарізану зелень, насіння або сухофрукти, щоб розширити смакові можливості хліба на кефірі.
Замість висівок можна використовувати інше борошно, наприклад, гречане або кукурудзяне, щоб надати хлібу особливого аромату і текстури.
Експериментуйте зі спеціями, додавши в тісто корицю, кардамон або ваніль, щоб зробити хліб на кефірі ще цікавішим.
Запашний аромат, який пошириться під час приготування хліба на кефірі, створить неперевершену атмосферу затишку у вашій кухні.