Бездріжджовий хліб на кефірі: простий і смачний

Бездріжджовий хліб на кефірі: простий і смачний
4.8
(7)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 250 мл кефіру
  • 1-2 ст.л. пшеничних висівок (можна замінити гречаним або кукурудзяним борошном)
  • пів ч.л. солі
  • пів-ч.л. соди

Рецепт:

  1. Кефір заздалегідь вийняти з холодильника або трохи підігріти на водяній бані до трохи теплої температури. Борошно просіяти в миску через сито разом із сіллю і содою, розмішати. Додати в борошняну суміш висівки і розмішати.
  2. Духовку розігріти до 200С, форму або деко змастити олією. У центрі сухої суміші зробити заглиблення і поступово влити туди кефір, підсипаючи з країв борошняну суміш. Вимісити тісто до однорідності, викласти його на деко або у форму і відправити в розігріту духову шафу.
  3. Випікати хліб на кефірі приблизно 40 хвилин до золотистої скоринки. Після приготування хліба вимкнути вогонь, прочинити дверцята духовки і залишити її в такому положенні на 15 хвилин. Потім вийняти деко/форму з духової шафи, перекласти хліб на решітку й остудити.
  4. Бездріжджовий хліб на кефірі можна подавати і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Додайте в тісто нарізану зелень, насіння або сухофрукти, щоб розширити смакові можливості хліба на кефірі.

Замість висівок можна використовувати інше борошно, наприклад, гречане або кукурудзяне, щоб надати хлібу особливого аромату і текстури.

Експериментуйте зі спеціями, додавши в тісто корицю, кардамон або ваніль, щоб зробити хліб на кефірі ще цікавішим.

Запашний аромат, який пошириться під час приготування хліба на кефірі, створить неперевершену атмосферу затишку у вашій кухні.