Рецепт пальчиків з повидлом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- близько 400 гр повидла
- 250 мл молока
- 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 50 гр свіжих дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 1/4 ч.л. соди
Рецепт:
- Молоко підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ньому цукор і дріжджі. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплі до утворення пінної шапочки.
- Маргарин натерти на крупній тертці, з'єднати в мисці з борошном, содою і розтерти руками до стану крихти. Поступово влити в крихту дріжджову суміш і вимісити руками тісто до однорідності, накрити легким вологим рушником.
- Залишити дріжджове тісто для пальчиків у теплі на 15 хвилин. Потім відправити миску з тістом у холодильник і залишити на 40 хвилин. Через зазначений час вийняти тісто з холодильника і розділити на 2-3 частини.
- Розкачати одну частину тіста в тонкий пласт близько 0,5 см завтовшки. Нарізати розкатаний пласт трикутниками рівного розміру (довжина заввишки близько 10 см, а ширина основи - 5 см). На основу трикутника покласти трохи начинки і згорнути все в рогалик (у напрямку до вершини трикутника).
- Таким чином зліпити всі пальчики з повидлом. Деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього рогалики, духовку розігріти до 200С. Відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати пальчики з повидлом протягом 15-20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко, зняти готові рогалики на тарілку, а на деко викласти нову партію і відправити випікатися до готовності.
- Готові пальчики обсипати цукровою пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!
Українська кухня має багато смачних десертів на основі повидла. Повидло є традиційною начинкою для пирогів, печива та інших солодощів. Його аромат і смак надають цим стравам особливого колориту та привабливості. Спробуйте експериментувати з різними видами повидла, щоб знайти своє улюблене поєднання смаків.