Рецепт пальчиків з повидлом

Рецепт пальчиків з повидлом
5.0
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • близько 400 гр повидла
  • 250 мл молока
  • 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 50 гр свіжих дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. соди

Рецепт:

  1. Молоко підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ньому цукор і дріжджі. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплі до утворення пінної шапочки.
  2. Маргарин натерти на крупній тертці, з'єднати в мисці з борошном, содою і розтерти руками до стану крихти. Поступово влити в крихту дріжджову суміш і вимісити руками тісто до однорідності, накрити легким вологим рушником.
  3. Залишити дріжджове тісто для пальчиків у теплі на 15 хвилин. Потім відправити миску з тістом у холодильник і залишити на 40 хвилин. Через зазначений час вийняти тісто з холодильника і розділити на 2-3 частини.
  4. Розкачати одну частину тіста в тонкий пласт близько 0,5 см завтовшки. Нарізати розкатаний пласт трикутниками рівного розміру (довжина заввишки близько 10 см, а ширина основи - 5 см). На основу трикутника покласти трохи начинки і згорнути все в рогалик (у напрямку до вершини трикутника).
  5. Таким чином зліпити всі пальчики з повидлом. Деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього рогалики, духовку розігріти до 200С. Відправити деко в розігріту духову шафу.
  6. Випікати пальчики з повидлом протягом 15-20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко, зняти готові рогалики на тарілку, а на деко викласти нову партію і відправити випікатися до готовності.
  7. Готові пальчики обсипати цукровою пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!

Українська кухня має багато смачних десертів на основі повидла. Повидло є традиційною начинкою для пирогів, печива та інших солодощів. Його аромат і смак надають цим стравам особливого колориту та привабливості. Спробуйте експериментувати з різними видами повидла, щоб знайти своє улюблене поєднання смаків.