Печиво на кислому молоці: простий рецепт зі скислого молока

 Печиво на кислому молоці: простий рецепт зі скислого молока
4.5
(11)
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • Близько 800 г борошна
  • 250 мл кислого молока
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 120-130 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 3/4 чайної ложки соди
  • 1/4 чайної ложки солі

Інструкції:

  1. Нарізайте маргарин або масло на дрібні кусочки та розмістіть в мисці над каструлею з водою. Розігрівайте масло, доки воно повністю не розтане, але не доводьте його до кипіння. Зніміть миску з водяної бані та залиште остуджуватися.
  2. У миску вбийте яйця та взбийте їх міксером на високій швидкості, доки не утвориться пишна піна. Не переставайте взбивати й додайте цукор тонкою цівкою, продовжуючи взбивати ще 2-3 хвилини до отримання пишності. Залийте в яєчну масу розтоплене маргарин або масло й перемішуйте до однорідної консистенції.
  3. Не переставаючи взбивати, додайте кисле молоко, кефір і змішуйте ще хвилину. Просійте борошно разом із содою і добре перемішайте. Поступово вводьте суміш з борошна в масу з кислого молока і замішуйте м'яке, однорідне тісто.
  4. Розкатайте тісто на поверхність з допомогою борошна до товщини близько 0,5 см. Розігрійте духовку до 180 °С, застеліть деко пергаментом. Виріжте з розкатаного тіста кружки стаканом або формочками для печива, а потім перенесіть їх на деко і поставте в попередньо розігріту духовку.
  5. Випікайте печиво на кислому молоці, поки воно не стане золотистим (близько 8-10 хвилин). Вийміть деко і зніміть печиво, перекладіть на решітку або на тарілку, а на деко покладіть наступну партію печива і відправте її на випікання до готовності.
  6. Повністю охолодіть готове печиво на кислому молоці та подавайте до столу. Це печиво смачне з кавою або молоком. Смачного!

Це печиво на кислому молоці виготовляється з дуже простих інгредієнтів та не потребує спеціальних навичок випікання. Цей рецепт є чудовим способом використати скисле молоко, яке може залишатися у холодильнику. Ви можете додати до тіста різні інгредієнти, такі як цукрові кристали, кориця або ванільний екстракт, щоб надати печиву більш насиченого смаку. Печиво на кислому молоці також є чудовим варіантом для тих, хто шукає альтернативи традиційному печиву, яке зазвичай містить багато цукру та консервантів. Спробуйте цей простий рецепт печива на кислому молоці та насолоджуйтеся його смаком!