Рецепт: Соковиті пиріжки з горохом
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пиріжків із горохом:
- 600 гр борошна
- 0,5 л чистої води
- 50 гр свіжих дріжджів (або 10 гр сухих)
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
Горохова начинка для пиріжків:
- 300 гр сухого гороху
- 1 велика цибулина
- сіль за смаком
Рецепт:
- Приготувати горохову начинку для пиріжків. Горох промити, скласти в каструлю і залити 1 л холодної води на 2 години. Через зазначений час поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Зняти з поверхні киплячої води піну і зменшити вогонь.
- Варити горох при слабкому кипінні близько 45-50 хвилин до готовності. Наприкінці посолити вміст каструлі за смаком. Злити воду в окрему ємність і розім'яти горох картоплем'ялкою на пюре, потроху підливаючи воду, в якій він варився (кількість рідини - близько 150 мл).
- Цибулю почистити та подрібнити, обсмажити на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору (2-3 хвилини на середньому вогні). З'єднати горохове пюре зі смаженою цибулею, посолити, поперчити за смаком і перемішати.
- Приготувати дріжджове тісто для пиріжків із горохом. Половину води підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ній дріжджі з цукром, сіллю та олією. Розмішати все до повного розчинення сухих інгредієнтів і залишити в теплі на 15 хвилин.
- Другу половину води довести до кипіння, а борошно просіяти через сито в окрему миску, зробити в центрі заглиблення. Влити в борошно дріжджову суміш і швидко розмішати все ложкою.
- Тонкою цівкою влити в тісто окріп і вимішати тісто до однорідності (спочатку вимішувати ложкою, а потім руками). Вимісити тісто руками до гладкості, за необхідності додати трохи борошна. Розділити тісто на 26-30 рівних шматочків і скачати з них кульки.
- Залишити шматочки тіста на 15 хвилин у теплі. Потім розкатати кульку тіста в тонкий кружечок, товщиною близько 0,7 см і покласти в центр начинку. З'єднати і защипати краї тіста так, щоб начинка опинилася всередині, надати пиріжку овальної форми.
- Таким чином зліпити пиріжки з тіста, що залишилося, і горохової начинки. На пательні розігріти 50-70 мл рослинної олії і викласти кілька пиріжків (скільки поміститься на пательню).
- Смажити пиріжки з горохом на середньому вогні близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яності. Тарілку застелити паперовим рушником і перекласти на нього готові пиріжки. На сковороду з розігрітою олією (якщо потрібно - додати її ще) викласти наступну партію пиріжків і обсмажити її до готовності.
- Смажені пиріжки з горохом подавати до столу гарячими, за бажанням прикрасивши сметаною. Смачного!
Хрусткі пиріжки з горохом - це чудова закуска або основна страва, яка здатна здивувати своїм смаком і ароматом. Спробуйте приготувати цей рецепт вдома та насолоджуйтеся неперевершеним смаком української кухні!