Рецепт: Соковиті пиріжки з горохом

Рецепт: Соковиті пиріжки з горохом
5.0
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пиріжків із горохом:

  • 600 гр борошна
  • 0,5 л чистої води
  • 50 гр свіжих дріжджів (або 10 гр сухих)
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Горохова начинка для пиріжків:

  • 300 гр сухого гороху
  • 1 велика цибулина
  • сіль за смаком

Рецепт:

  1. Приготувати горохову начинку для пиріжків. Горох промити, скласти в каструлю і залити 1 л холодної води на 2 години. Через зазначений час поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Зняти з поверхні киплячої води піну і зменшити вогонь.
  2. Варити горох при слабкому кипінні близько 45-50 хвилин до готовності. Наприкінці посолити вміст каструлі за смаком. Злити воду в окрему ємність і розім'яти горох картоплем'ялкою на пюре, потроху підливаючи воду, в якій він варився (кількість рідини - близько 150 мл).
  3. Цибулю почистити та подрібнити, обсмажити на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору (2-3 хвилини на середньому вогні). З'єднати горохове пюре зі смаженою цибулею, посолити, поперчити за смаком і перемішати.
  4. Приготувати дріжджове тісто для пиріжків із горохом. Половину води підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ній дріжджі з цукром, сіллю та олією. Розмішати все до повного розчинення сухих інгредієнтів і залишити в теплі на 15 хвилин.
  5. Другу половину води довести до кипіння, а борошно просіяти через сито в окрему миску, зробити в центрі заглиблення. Влити в борошно дріжджову суміш і швидко розмішати все ложкою.
  6. Тонкою цівкою влити в тісто окріп і вимішати тісто до однорідності (спочатку вимішувати ложкою, а потім руками). Вимісити тісто руками до гладкості, за необхідності додати трохи борошна. Розділити тісто на 26-30 рівних шматочків і скачати з них кульки.
  7. Залишити шматочки тіста на 15 хвилин у теплі. Потім розкатати кульку тіста в тонкий кружечок, товщиною близько 0,7 см і покласти в центр начинку. З'єднати і защипати краї тіста так, щоб начинка опинилася всередині, надати пиріжку овальної форми.
  8. Таким чином зліпити пиріжки з тіста, що залишилося, і горохової начинки. На пательні розігріти 50-70 мл рослинної олії і викласти кілька пиріжків (скільки поміститься на пательню).
  9. Смажити пиріжки з горохом на середньому вогні близько 3 хвилин з кожного боку до рум'яності. Тарілку застелити паперовим рушником і перекласти на нього готові пиріжки. На сковороду з розігрітою олією (якщо потрібно - додати її ще) викласти наступну партію пиріжків і обсмажити її до готовності.
  10. Смажені пиріжки з горохом подавати до столу гарячими, за бажанням прикрасивши сметаною. Смачного!

Хрусткі пиріжки з горохом - це чудова закуска або основна страва, яка здатна здивувати своїм смаком і ароматом. Спробуйте приготувати цей рецепт вдома та насолоджуйтеся неперевершеним смаком української кухні!