Зимова насолода з індички

Зимова насолода з індички
4.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 л води
  • 2 індичі гомілки
  • 1 цибулина
  • 1 середня морква
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст.л. солі
  • 1 лавровий лист

Рецепт приготування страви:

  1. Гомілки індички промити й покласти у велику каструлю. Цибулину очистити і зробити на ній невеликий хрестоподібний надріз. Додати в каструлю лавровий лист, цибулину, залити водою і поставити на вогонь.
  2. Після закипання відразу зменшити вогонь так, щоб вода потроху кипіла. Варити холодець з індички приблизно 3,5 години за слабкого кипіння. За 10 хвилин до закінчення варіння холодцю, приготувати інші інгредієнти.
  3. Моркву потрібно очистити та нарізати тонкими кружечками. Часник очистити та нарізати тонкими пластинками. Вийняти з каструлі лавровий лист, цибулину, покласти туди моркву і часник.
  4. Готувати індичий холодець ще півгодини до готовності (за слабкого кипіння). Через зазначений час зняти каструлю з вогню і перекласти гомілки на тарілку. Відокремити м'ясо і шкуру від кісток і розкласти його в порційні формочки (або одну велику форму).
  5. Потім вийняти з каструлі моркву і викласти пластини поверх м'яса. Залити вміст формочок/форми бульйоном. Залишити форму на столі до повного охолодження, а потім прибрати в холодильник.
  6. Холодець з індички має настоятися в холодильнику не менше 6 годин для застигання. Через 6-8 годин можна виймати страву з холодильника, нарізати її порційними шматочками і розкласти по тарілках.
  7. За бажанням можна прикрасити холодець свіжомеленим чорним перцем, подавати з хріном або гірчицею. Смачного!

Холодець - це традиційна страва української кухні, яка посідає особливе місце на святковому столі. Варіант з індички дає новий смаковий досвід і додає нотку оригінальності. Насолоджуйтеся цією холодною стравою влітку або коли захочете чогось особливого. Пам'ятайте, що холодець краще робити заздалегідь, щоб він мав достатньо часу застигнути та настоятися, розкриваючи свій неповторний смак.