Смачна картопляна запіканка з грибами на піст
Кухня
Інгредієнти:
- 6 картоплин
- 400 гр свіжих грибів
- 2 цибулини
- 150 гр борошна
- 3 ст.л. соєвого соусу
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити й порізати дрібними шматочками. Печериці вимити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Усі інші гриби ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою водою. Варити лісові гриби приблизно півгодини, білі гриби варити близько 10-15 хвилин.
- Потім відкинути гриби на друшляк і дати стекти воді. Порізати варені гриби невеликими шматочками. Якщо ви використовуєте печериці - їх не потрібно відварювати. Цибулю очистити й порізати дрібними шматочками.
- На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини, помішуючи, до золотистого кольору. Потім додати гриби і перемішати. Смажити печериці, помішуючи, на середньому вогні близько 15 хвилин. Попередньо відварені гриби потрібно смажити близько 5-7 хвилин.
- Наприкінці влити пару ложок соєвого соусу і перемішати. Картоплю очистити від шкірки і натерти її на крупній тертці. Потім підмішати до картоплі соєвий соус і борошно. Додати сіль, перець, спеції та знову перемішати.
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити 1 ч.л. рослинної олії. Викласти більшу частину у форму, рівномірно розподілити по всьому дну і сформувати бортики.
- Потім викласти у форму з тертою картоплею смажені гриби. Потім покрити пісну грибну начинку рештою тертої картоплі і відправити форму в розігріту духовку.
- Готується пісна картопляна запіканка з грибами приблизно годину. Вийняти форму з духової шафи і залишити остигати. Нарізати готову запіканку порційними шматочками і розкласти по тарілках. Смачного!
Картопляна запіканка з грибами на піст - це чудовий варіант страви, яку можна приготувати під час великодніх постів або в будь-який інший день. Гриби надають їй неповторного смаку та аромату, а картопля створює ніжну та ситну текстуру. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком без обмежень!