Секрети приготування капусняка з рисом

 Секрети приготування капусняка з рисом
4.6
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л води
  • 0,5 кг капусти
  • 300-350 мл томатного соку
  • 300 гр свинячих реберець
  • 1 цибулина
  • 120-130 мл молока
  • 100 гр сухого рису
  • 50 гр борошна
  • 1 невелика морква
  • 1-2 ст.л. вівсяних пластівців
  • сіль за смаком (близько 1,5-2 ч.л.)
  • 1 лавровий лист

Рецепт приготування страви:

  1. Свинячі реберця промити й розрубати на шматочки. На пательню влити 2-3 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. На сковороду з розігрітою олією викласти реберця й обсмажити їх до рум'яності на сильному вогні протягом 5 хвилин.
  2. Потім перекласти реберця в каструлю з товстим дном, влити один літр води і довести її до кипіння. Додати 1-1,5 ч.л. солі та варити реберця приблизно годину.
  3. Тим часом капусту натерти на дрібній тертці або подрібнити в комбайні. Скласти подрібнену капусту в миску і залити окропом так, щоб її повністю покрити. Відкинути вміст миски на сито і віджати від води. Цибулю очистити, розрізати на дві частини, половину порізати дрібними кубиками. Рис ретельно промити під струменем води.
  4. Додати в каструлю з киплячим бульйоном капусту, віджату від води, подрібнену цибулину та рис. Варити капусняк із рисом за слабкого кипіння близько 20 хвилин.
  5. Моркву очистити й натерти на середній тертці. Половину цибулини, що залишилася, порізати дрібними шматочками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Ще через пару хвилин додати моркву.
  6. Смажити цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору приблизно 3-4 хвилини. Потім влити половину томатного соку, розмішати. Готувати засмажку в томаті приблизно 1-2 хвилини і перелити в каструлю з капусняком.
  7. У капусняк додати томатний сік, що залишився, вівсяні пластівці та розмішати. Половину молока змішати з борошном, ретельно розмішати. Тонкою цівкою влити молоко, що залишилося, і розмішати.
  8. Тонкою цівкою влити молочну суміш у капусняк, помішуючи його ложкою. Помішуючи, готувати капусняк із рисом до легкого загустіння протягом 2-3 хвилин. Додати сіль, перець за смаком, лавровий лист і розмішати.
  9. Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою. Капусняк із рисом має настоятися під кришкою близько 15 хвилин. Зняти кришку, розкласти капусняк по тарілках і подавати до столу гарячим.  Смачного!

Щоб додати унікальності та особливого смаку капуснику, ви можете спробувати додати додаткові інгредієнти, наприклад, нарізані свіжі зелені трави, які підкреслять аромат страви. Також, для більш пікантного смаку, можна додати невелику кількість тертого часнику або сушені спеції, як-от чебрець чи базилік.