Як зробити найсмачніші биточки з фаршу?
Кухня
Інгредієнти:
Биточки з фаршу:
- 0,5 кг яловичого фаршу (або свинячо-яловичого)
- 2 цибулини
- 100 гр борошна
- 1 велике або 2 невеликих яйця
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- сіль, перець, спеції за смаком
Сметанний соус для биточків із фаршу:
- 250 гр сметани
- 100 мл чистої води
- кілька гілочок базиліку
- пів-ч.л. меленої паприки
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. На пательню влити пару ложок рослинної олії і поставити на вогонь. На пательню з розігрітою олією викласти цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин, помішуючи.
- Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Фарш з'єднати із сіллю, перцем і спеціями, ретельно перемішати. Потім вбити одне велике або два невеликих яйця і збити виделкою. Потім додати смажену цибулю і перемішати.
- Підмішати панірувальні сухарі до фаршу, за необхідності додати ще 1-2 ст.л. панірувальних сухарів. Борошно просіяти через сито в невелику миску. На пательню влити 2-3 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. Духовку розігріти до 180С.
- Із м'ясної маси вологими руками сформувати невелику котлету, надати їй овальної форми. Обваляти биточок у борошні та викласти на сковорідку з розігрітою олією. Таким чином зліпити ще кілька биточків і викласти на сковороду.
- Смажити биточки з фаршу приблизно 1-2 хвилини з кожного боку на середньо-сильному вогні до рум'яності. Перекласти напівготові биточки у велику форму для запікання або деко з бортиками.
- Таким чином просмажити весь інший фарш і перекласти напівготові котлети на деко або у форму. Готувати биточки з фаршу в духовці близько 15-20 хвилин за вказаної температури.
- Тим часом з'єднати в невеликій мисці сметану, воду, паприку і подрібнений базилік. Додати сіль, перець за смаком і ретельно розмішати до однорідної консистенції та кольору. Вийняти форму і залити биточки сметанним соусом, знову відправити в розігріту духову шафу.
- Запікати биточки з фаршу з підливою ще 15-20 хвилин за тієї ж температури. Потім вимкнути вогонь, відчинити дверцята і залишити форму всередині на 10 хвилин. Вийняти форму з духовки, розкласти биточки по тарілках і подавати до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
В Україні, биточки з фаршу є популярною стравою на будь-якому святковому столі. Вони можуть бути подані як головна страва або як супровід до інших страв. Зваріть биточки з фаршу за цим рецептом і порадуйте свою сім'ю чудовим смаком!