Як зробити найсмачніші биточки з фаршу?

Як зробити найсмачніші биточки з фаршу?
4.8
(9)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Биточки з фаршу:

  • 0,5 кг яловичого фаршу (або свинячо-яловичого)
  • 2 цибулини
  • 100 гр борошна
  • 1 велике або 2 невеликих яйця
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • сіль, перець, спеції за смаком

Сметанний соус для биточків із фаршу:

  • 250 гр сметани
  • 100 мл чистої води
  • кілька гілочок базиліку
  • пів-ч.л. меленої паприки
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. На пательню влити пару ложок рослинної олії і поставити на вогонь. На пательню з розігрітою олією викласти цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин, помішуючи.
  2. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Фарш з'єднати із сіллю, перцем і спеціями, ретельно перемішати. Потім вбити одне велике або два невеликих яйця і збити виделкою. Потім додати смажену цибулю і перемішати.
  3. Підмішати панірувальні сухарі до фаршу, за необхідності додати ще 1-2 ст.л. панірувальних сухарів. Борошно просіяти через сито в невелику миску. На пательню влити 2-3 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. Духовку розігріти до 180С.
  4. Із м'ясної маси вологими руками сформувати невелику котлету, надати їй овальної форми. Обваляти биточок у борошні та викласти на сковорідку з розігрітою олією. Таким чином зліпити ще кілька биточків і викласти на сковороду.
  5. Смажити биточки з фаршу приблизно 1-2 хвилини з кожного боку на середньо-сильному вогні до рум'яності. Перекласти напівготові биточки у велику форму для запікання або деко з бортиками.
  6. Таким чином просмажити весь інший фарш і перекласти напівготові котлети на деко або у форму. Готувати биточки з фаршу в духовці близько 15-20 хвилин за вказаної температури.
  7. Тим часом з'єднати в невеликій мисці сметану, воду, паприку і подрібнений базилік. Додати сіль, перець за смаком і ретельно розмішати до однорідної консистенції та кольору. Вийняти форму і залити биточки сметанним соусом, знову відправити в розігріту духову шафу.
  8. Запікати биточки з фаршу з підливою ще 15-20 хвилин за тієї ж температури. Потім вимкнути вогонь, відчинити дверцята і залишити форму всередині на 10 хвилин. Вийняти форму з духовки, розкласти биточки по тарілках і подавати до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

В Україні, биточки з фаршу є популярною стравою на будь-якому святковому столі. Вони можуть бути подані як головна страва або як супровід до інших страв. Зваріть биточки з фаршу за цим рецептом і порадуйте свою сім'ю чудовим смаком!