Куряче філе в паніровці

Куряче філе в паніровці
4.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 1 середній лимон
  • борошно - опціонально
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. крохмалю
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити й порізати рівними шматочками невеликого розміру (як половина великого волоського горіха). Скласти подрібнене куряче філе в миску, додати сіль за смаком, соду і ретельно перемішати.
  2. Із лимона ретельно вичавити весь сік і процідити його через сито від м'якоті та кісточок. Влити лимонний сік у миску з курячим м'ясом, додати крохмаль і знову гарненько перемішати.
  3. Залишити куряче філе в паніровці на 15 хвилин у кімнатній температурі. За цей час шматочки курки мають трохи збільшитися в об'ємі. В окрему тарілку всипати близько 150 гр борошна.
  4. На пательню влити 50-70 мл рослинної олії та поставити на вогонь. Кожен шматочок курячого філе обваляти в борошні й викласти на сковороду з розігрітою олією так, щоб шматочки не накривали один одного (тобто в один шар).
  5. Смажити куряче філе в паніровці на пательні близько 10 хвилин до рум'яності на сильному вогні. При цьому постійно помішувати філе, щоб воно не згоріло. Потім перекласти просмажені шматочки на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
  6. На сковороду влити ще 1-2 ст.л. олії, розігріти. Викласти наступну партію м'яса в паніровці й обсмажити його до готовності, помішуючи. Перекласти готове філе зі сковороди на паперовий рушник і також дати вбратися жиру.
  7. Таким чином просмажити все куряче філе в паніровці та скласти його на тарілку. Подавати страву гарячою з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт простий у приготуванні, а результат буде вражаючим. Спробуйте його з власними варіаціями соусів і гарнірів, щоб зробити його ще більш цікавим і різноманітним у своєму меню. Поділіться цією стравою з сім'єю та друзями і насолоджуйтеся смаком ніжного курячого філе!