Як приготувати смачний бігус зі свіжої капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр свіжої капусти
- 300 гр свинячих реберець
- 200 мл чистої води
- 1 цибулина
- 1 морква
- кілька гілочок петрушки
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити та дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. У глибокій пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Обсмажити її протягом 2-3 хвилин і додати моркву. Смажити овочі на середньому вогні ще кілька хвилин.
- Тим часом промити, обсушити і розрубати на порційні шматочки реберця. Викласти в сковорідку зі смаженими овочами реберця і перемішати. Смажити м'ясо із засмажкою для бігуса близько 5 хвилин, помішуючи.
- Тим часом нашаткувати свіжу капусту, трохи присолити її і злегка пом'яти руками. Потім додати свіжу капусту в сковорідку і перемішати. Смажити капусту з м'ясом і овочами кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи. Посолити й поперчити за смаком.
- Потім влити воду і знову розмішати. Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою. Готувати бігус зі свіжої капусти близько 20-25 хвилин на невеликому вогні під кришкою до повного випаровування рідини.
- Петрушку промити, обсушити і подрібнити. Зняти кришку. посипати готову страву подрібненою петрушкою і накрити кришкою. Залишити бігус зі свіжої капусти на 5-10 хвилин настоятися. Зняти кришку, розкласти страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Бігус зі свіжої капусти - це не тільки смачна страва, а й дуже корисна. Капуста містить багато вітамінів і мінералів, які підтримують здоров'я та міцність організму. Також, цей рецепт є чудовою можливістю використати свіжі овочі та м'ясо і збагатити своє меню різноманітними стравами.