Як приготувати смачний бігус зі свіжої капусти

Як приготувати смачний бігус зі свіжої капусти
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр свіжої капусти
  • 300 гр свинячих реберець
  • 200 мл чистої води
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити та дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. У глибокій пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Обсмажити її протягом 2-3 хвилин і додати моркву. Смажити овочі на середньому вогні ще кілька хвилин.
  2. Тим часом промити, обсушити і розрубати на порційні шматочки реберця. Викласти в сковорідку зі смаженими овочами реберця і перемішати. Смажити м'ясо із засмажкою для бігуса близько 5 хвилин, помішуючи.
  3. Тим часом нашаткувати свіжу капусту, трохи присолити її і злегка пом'яти руками. Потім додати свіжу капусту в сковорідку і перемішати. Смажити капусту з м'ясом і овочами кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи. Посолити й поперчити за смаком.
  4. Потім влити воду і знову розмішати. Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою. Готувати бігус зі свіжої капусти близько 20-25 хвилин на невеликому вогні під кришкою до повного випаровування рідини.
  5. Петрушку промити, обсушити і подрібнити. Зняти кришку. посипати готову страву подрібненою петрушкою і накрити кришкою. Залишити бігус зі свіжої капусти на 5-10 хвилин настоятися. Зняти кришку, розкласти страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Бігус зі свіжої капусти - це не тільки смачна страва, а й дуже корисна. Капуста містить багато вітамінів і мінералів, які підтримують здоров'я та міцність організму. Також, цей рецепт є чудовою можливістю використати свіжі овочі та м'ясо і збагатити своє меню різноманітними стравами.