Бігус з квашеної капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр квашеної капусти
- 200 гр свинини (бажано шийної частини)
- 150 гр шинки або копченої грудки
- 150 мл червоного напівсолодкого вина
- 1 цибулина
- 50 гр свинячого сала
- 2 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. борошна
- кілька гілочок кропу і петрушки
- мелена паприка за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину вимити, обсушити й порізати невеликими кубиками. На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та викласти м'ясо. Смажити свинину на сильному вогні близько 3 хвилин, помішуючи. Перекласти м'ясо на паперовий рушник і залишити остигати.
- Сало порізати невеликими шматочками і викласти на розігріту сковороду, в якій смажилося м'ясо. Смажити сало на помірному вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору і перекласти на паперовий рушник.
- Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками. На пательні розігріти пару столових ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору і додати томатну пасту. Смажити цибулю з томатом протягом півхвилини, помішуючи, і зняти з вогню, залишити остигати.
- У глибоку пательню влити ложку рослинної олії, рівномірно розподілити її поверхнею і поставити пательню на вогонь. На сковороду з розігрітою олією викласти квашену капусту. Смажити її на середньому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи. Шинку порізати невеликими кубиками.
- Потім додати в сковороду з квашеною капустою шинку, цибулю з томатною пастою, смажене сало (шкварки), свинину і ретельно перемішати. Готувати страву на середньому вогні без кришки. Приблизно через пару хвилин влити в сковороду вино, додати борошно, сіль, перець, паприку за смаком і ретельно перемішати.
- Готувати бігус із квашеної капусти близько 10-15 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи. Зелень промити, обсушити та подрібнити. Посипати готовий бігус подрібненою зеленню, зняти з вогню і накрити кришкою.
- Бігус із квашеною капустою буде смачнішим, якщо дати йому 10 хвилин настоятися під кришкою. Потім зняти кришку, розкласти бігос по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Ця страва може бути чудовим варіантом для зимового меню, коли квашена капуста є основною стравою. Вона додає теплоти та затишку в холодні зимові дні, а також наповнює оселю ароматом, що пахне просторами та привабить усю родину до столу.