Бігус з квашеної капусти

Бігус з квашеної капусти
4.4
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр квашеної капусти
  • 200 гр свинини (бажано шийної частини)
  • 150 гр шинки або копченої грудки
  • 150 мл червоного напівсолодкого вина
  • 1 цибулина
  • 50 гр свинячого сала
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. борошна
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • мелена паприка за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину вимити, обсушити й порізати невеликими кубиками. На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та викласти м'ясо. Смажити свинину на сильному вогні близько 3 хвилин, помішуючи. Перекласти м'ясо на паперовий рушник і залишити остигати.
  2. Сало порізати невеликими шматочками і викласти на розігріту сковороду, в якій смажилося м'ясо. Смажити сало на помірному вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору і перекласти на паперовий рушник.
  3. Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками. На пательні розігріти пару столових ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору і додати томатну пасту. Смажити цибулю з томатом протягом півхвилини, помішуючи, і зняти з вогню, залишити остигати.
  4. У глибоку пательню влити ложку рослинної олії, рівномірно розподілити її поверхнею і поставити пательню на вогонь. На сковороду з розігрітою олією викласти квашену капусту. Смажити її на середньому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи. Шинку порізати невеликими кубиками.
  5. Потім додати в сковороду з квашеною капустою шинку, цибулю з томатною пастою, смажене сало (шкварки), свинину і ретельно перемішати. Готувати страву на середньому вогні без кришки. Приблизно через пару хвилин влити в сковороду вино, додати борошно, сіль, перець, паприку за смаком і ретельно перемішати.
  6. Готувати бігус із квашеної капусти близько 10-15 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи. Зелень промити, обсушити та подрібнити. Посипати готовий бігус подрібненою зеленню, зняти з вогню і накрити кришкою.
  7. Бігус із квашеною капустою буде смачнішим, якщо дати йому 10 хвилин настоятися під кришкою. Потім зняти кришку, розкласти бігос по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Ця страва може бути чудовим варіантом для зимового меню, коли квашена капуста є основною стравою. Вона додає теплоти та затишку в холодні зимові дні, а також наповнює оселю ароматом, що пахне просторами та привабить усю родину до столу.