Бігус в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр капусти
- 400 гр свинини або яловичини
- 1 велика цибулина
- 1 болгарський перець
- 100 гр томатної пасти
- 100 мл чистої води
- 1 морква
- жменя чорносливу близько 70 гр (не обов'язково)
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'ясо для бігуса промити, обсушити і порізати невеликими шматочками, скласти в миску. Додати до м'яса сіль, перець за смаком і перемішати. Свіжу капусту нашаткувати і скласти в миску. Якщо капуста стара (жорстка) - її потрібно посолити та пом'яти руками до утворення соку. Молоду капусту тільки трохи присолити і злегка прим'яти. Залишити на кілька хвилин.
- Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками. Моркву почистити й натерти на великій тертці або порізати тонкою соломкою. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати дрібною соломкою.
- У мультиварку влити 1-2 ст.л. олії і рівномірно розподілити її по всьому дну. Викласти в чашу з олією подрібнене м'ясо, покрити його цибулею і морквою, трохи посолити і посипати спеціями.
- Наступним шаром бігосу викласти капусту в мультиварку і покрити її чорносливом. У невеликій ємності з'єднати та розмішати томатну пасту з водою. Залити отриманою сумішшю вміст мультиварки і встановити режим Тушкування.
- Готувати бігус у мультиварці приблизно годину в зазначеному режимі. За 5 хвилин до закінчення програми промити та подрібнити зелень. Після звукового сигналу встановити режим Смаження або Випічка на 10 хвилин.
- Потім відкрити кришку і посипати бігус подрібненою зеленню. Залишити бігус у мультиварці під кришкою на 10 хвилин. Потім відкрити кришку, розкласти бігус із мультиварки по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Ще одна цікава ідея - спробуйте додати до рецепта бігуса інші овочі, які вам до вподоби, наприклад, броколі, гриби чи кукурудзу. Експериментуйте зі смаками та створюйте власні варіації цієї відомої традиційної польської страви.