Журавлинний мус
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г журавлини
- 200 г цукру
- 4 ст.л. манної крупи (приблизно 60 г)
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для мусу. Промийте журавлину або розморозьте її та злийте воду.
- Відіжміть сік від журавлини і поставте його окремо, так як він не знадобиться для цього рецепту.
- Покладіть віджату журавлину в каструлю, залийте її 450 мл чистої води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин на слабкому кипінні.
- Процідіть відвар журавлини через сито, викиньте те, що залишилось від ягод журавлини.
- Додайте до журавлинного відвару цукор і розмішайте, доки цукор повністю не розчиниться. Знову доведіть до кипіння, помішуючи.
- Постійно і інтенсивно помішуючи суміш після закипання, додайте до неї тонким струмочком манну крупу. Варіть, постійно помішуючи, 10 хвилин на слабкому вогні. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження. Потім охолоджуйте масу у холодильнику принаймні годину.
- Добре охолоджений мус із журавлини збийте міксером на високій швидкості до отримання пухкої консистенції.
- Розподіліть отриману масу по креманкам і відправте її в холодильник на 3-4 години (можна на ніч). Охолоджений клюквовий мус прикрасьте на свій смак та подавайте до столу. Смачного!