Журавлинний мус

Журавлинний мус
4.6
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г журавлини
  • 200 г цукру
  • 4 ст.л. манної крупи (приблизно 60 г)

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для мусу. Промийте журавлину або розморозьте її та злийте воду.
  2. Відіжміть сік від журавлини і поставте його окремо, так як він не знадобиться для цього рецепту.
  3. Покладіть віджату журавлину в каструлю, залийте її 450 мл чистої води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин на слабкому кипінні.
  4. Процідіть відвар журавлини через сито, викиньте те, що залишилось від ягод журавлини.
  5. Додайте до журавлинного відвару цукор і розмішайте, доки цукор повністю не розчиниться. Знову доведіть до кипіння, помішуючи.
  6. Постійно і інтенсивно помішуючи суміш після закипання, додайте до неї тонким струмочком манну крупу. Варіть, постійно помішуючи, 10 хвилин на слабкому вогні. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження. Потім охолоджуйте масу у холодильнику принаймні годину.
  7. Добре охолоджений мус із журавлини збийте міксером на високій швидкості до отримання пухкої консистенції.
  8. Розподіліть отриману масу по креманкам і відправте її в холодильник на 3-4 години (можна на ніч). Охолоджений клюквовий мус прикрасьте на свій смак та подавайте до столу. Смачного!