Торт "Молочна дівчинка" з пломбірним кремом

Торт "Молочна дівчинка" з пломбірним кремом
4.6
(6)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта "Молочна дівчинка":

  • 1 банка (350 г) згущеного молока
  • 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 2/3-1 ч.л. розпушувача тіста
  • щіпка солі

Пломбірний крем для торта:

  • 0,5 л молока
  • 200 г цукру
  • 150 г вершків 30-35%
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. картопляного крохмалю

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця в миску і збити їх віночком, додати згущене молоко і ретельно перемішати до однорідності.
  2. Просіяти через сито борошно з розпушувачем, додати до яєчно-молочної маси і добре змішати за допомогою віночка.
  3. Від отриманого тіста зліпити 5 окремих коржів, вибираючи один із двох методів: або намалювати на папері коло діаметром 22-24 см і рівномірно розподілити 3 ст.л. тіста по намальованому колу, або взяти дно форми такого ж діаметру, покрити це дно пергаментним папером і змастити його 3 ст.л. тіста.
  4. Випікати бісквітні коржі зі згущеним молоком протягом 5-10 хвилин при 160/180°C. Після випікання відокремити їх від паперу і розмістити окремо один від одного (найкраще на решітці), дати повністю остигнути і обвітритися.
  5. Вершкове масло для крему вийняти з холодильника заздалегідь, порізати на шматочки і залишити на півгодини-годину при кімнатній температурі. В молоко (350 мл) додати цукор і поставити цю суміш на вогонь. Крохмаль і борошно розмішати в 150 мл холодного молока і залишити окремо. Постійно помішуючи молоко з цукром, як тільки воно закипить, додавати розведене молоко з крохмалем і борошном тонким струмком. Бесперервно помішуючи, готувати крем до легкого загусання. Зняти з вогню і охолодити крем (поставити кастрюлю в таз з дуже холодною водою), часто збиваючи його віночком, щоб він не покрився плівкою.
  6. Збити вершки міксером практично до стійких піків і залишити окремо.
  7. Розтоплене вершкове масло збити міксером на високій швидкості до пухкості. Потім додавати ложкою заварний крем, перемішуючи до однорідності після кожного додавання. Поступово додавати збиті вершки і перемішувати міксером.
  8. Покрити всі коржі торту "Молочна дівчинка" отриманим пломбірним кремом, обмазати боки та верх торту залишками крему.
  9. Поставити торт на ніч (8-12 годин) в холодильник для просочення.
  10. Після вказаного часу прикрасити торт "Молочна дівчинка" пломбірним кремом на свій смак. Торт готовий до подачі. Пріємного чаювання!

Цікавий факт:

Цей торт названий "Молочна дівчинка" через використання згущеного молока у тісті та ніжного пломбірного крему, який нагадує смак дитинства. Цей солодкий торт завжди стане гарним варіантом для святкового столу чи дружнього чаювання.