Заварні пальчики
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 220-250 мл води
- 4 яйця
- 150 г борошна
- 100 г вершкового масла
- щіпка солі
Крем для заварних пальчиків (по бажанню):
- 500 г сметани 20-25%
- 250 г цукру
Рецепт приготування:
- У каструлі змішайте воду з вершковим маслом і щіпкою солі. Постійно помішуючи, доведіть масляну рідину до кипіння.
- Тим часом просійте борошно через сито в миску.
- Відразу після закипання масла, додайте усю кількість борошна в каструлю, зніміть з вогню і швидко замісіть лопаткою однорідне тісто. Зрідка помішуючи спочатку лопаткою, а потім руками, дайте йому остигнути до трохи теплої температури.
- В тепле (але не гаряче) тісто додайте сирі яйця, ретельно перемішуючи після додавання кожного з них до повної однорідності.
- Вийде дуже м'яке блискуче тісто, перемішайте його ложкою.
- Наповніть тістом кондитерський мішок, шприц або кульок (куток потім обріжеться).
- Відкладіть невеликі смужки заварного тіста на лист, але перед цим покрийте лист пергаментною бумагою.
- Печіть заварні пальчики протягом 15 хвилин при 220°C, потім зменшіть температуру до 180°C та печіть ще 5-10 хвилин до готовності.
- Вийміть готові пальчики з заварного тіста з духовки, зніміть з листа та дайте остигнути. Можна подавати їх до чаю вже в такому вигляді.
Щоб приготувати кремову начинку, потрібно збити сметану міксером на низькій швидкості із цукром та щіпкою ваніліну. Після цього, за допомогою шприца, начинити пальчики кремовою начинкою, дати пальчикам просочитися кремом (декілька годин у холодильніку) та подавати до чаю (або кави чи молока). Смачного!
Цікаві факти:
- Заварні пальчики названі так через свою форму, схожу на пальці.
- Цей рецепт можна застосовувати для створення різних видів тортів, додаючи до нього ваші улюблені начинки та креми.