Торт "Черепаха" зі згущеним молоком

Торт "Черепаха" зі згущеним молоком
5.0
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 180 г борошна
  • 120-140 г цукру
  • 1 ч.л. соди
  • кілька крапель оцту

Крем для торту "Черепаха":

  • 150 г згущеного молока
  • 200 г сметани

Глазур для торту:

  • 2 ст.л. цукру
  • 20 г чорного шоколаду
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Збийте яйця міксером до пишності на високій швидкості. Поступово додавайте цукор, не перестаючи збивати, і змішуйте до повного розчинення цукру.
  2. Просійте борошно через сито та поступово додавайте його до яєчної маси.
  3. Замісіть лопаткою бісквітне тісто та ложкою розкладіть його на вкритому пекарським папером листі, на відстані один від одного.
  4. Печіть бісквітні коржи для торту "Черепаха" близько 10 хвилин при 180°С. Як тільки бісквіти стануть золотистими, вийміть їх з духовки і залиште охолоджуватися. Після охолодження зніміть коржи з листа, перекладіть на решітку і дайте їм повністю охолонути.
  5. Поєднайте сметану зі згущеним молоком в одному посуді та змішайте за допомогою віночка.
  6. Кожен бісквітний коржик з обох сторін (окрім тих, що контактують з дном форми) занурте в крем і викладіть на велику тарілку. Складіть полукулю (тіло), лапки, хвостик та головку.
  7. Приготуйте глазур для торту: об'єднайте всі інгредієнти, окрім шоколаду, в каструлю, і поставте на слабкий вогонь. З постійним помішуванням нагрівайте суміш до повного розчинення всіх інгредієнтів. В кінці додайте шоколад та зніміть каструлю з вогню, помішуйте, доки шоколад не розчиниться повністю. Покрийте охолодженою глазур'ю торт.
  8. Намалюйте малюнки "панцира" згущеним молоком або розтопленим білим шоколадом. Намалюйте мордочку черепахи шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом. Поставте торт "Черепаха" зі згущеним молоком у холодильник на ніч для просочення. Просочений торт поріжте на шматочки та подавайте до столу. Приємного чаювання!

Додаткова інформація:

Торт "Черепаха" - це справжній кулінарний шедевр. Його не тільки приємно готувати, але й ще приємніше подавати гостям. Сміливо експериментуйте з декором та глазур'ю, створюючи свій неповторний дизайн. Цей торт точно стане вишуканим десертом на будь-якому святі!