Торт "Черепаха" зі згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 180 г борошна
- 120-140 г цукру
- 1 ч.л. соди
- кілька крапель оцту
Крем для торту "Черепаха":
- 150 г згущеного молока
- 200 г сметани
Глазур для торту:
- 2 ст.л. цукру
- 20 г чорного шоколаду
- 1 ст.л. сметани
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. вершкового масла
Рецепт приготування:
- Збийте яйця міксером до пишності на високій швидкості. Поступово додавайте цукор, не перестаючи збивати, і змішуйте до повного розчинення цукру.
- Просійте борошно через сито та поступово додавайте його до яєчної маси.
- Замісіть лопаткою бісквітне тісто та ложкою розкладіть його на вкритому пекарським папером листі, на відстані один від одного.
- Печіть бісквітні коржи для торту "Черепаха" близько 10 хвилин при 180°С. Як тільки бісквіти стануть золотистими, вийміть їх з духовки і залиште охолоджуватися. Після охолодження зніміть коржи з листа, перекладіть на решітку і дайте їм повністю охолонути.
- Поєднайте сметану зі згущеним молоком в одному посуді та змішайте за допомогою віночка.
- Кожен бісквітний коржик з обох сторін (окрім тих, що контактують з дном форми) занурте в крем і викладіть на велику тарілку. Складіть полукулю (тіло), лапки, хвостик та головку.
- Приготуйте глазур для торту: об'єднайте всі інгредієнти, окрім шоколаду, в каструлю, і поставте на слабкий вогонь. З постійним помішуванням нагрівайте суміш до повного розчинення всіх інгредієнтів. В кінці додайте шоколад та зніміть каструлю з вогню, помішуйте, доки шоколад не розчиниться повністю. Покрийте охолодженою глазур'ю торт.
- Намалюйте малюнки "панцира" згущеним молоком або розтопленим білим шоколадом. Намалюйте мордочку черепахи шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом. Поставте торт "Черепаха" зі згущеним молоком у холодильник на ніч для просочення. Просочений торт поріжте на шматочки та подавайте до столу. Приємного чаювання!
Додаткова інформація:
Торт "Черепаха" - це справжній кулінарний шедевр. Його не тільки приємно готувати, але й ще приємніше подавати гостям. Сміливо експериментуйте з декором та глазур'ю, створюючи свій неповторний дизайн. Цей торт точно стане вишуканим десертом на будь-якому святі!