Торт "Наполеон" з вареним згущеним молоком

Торт "Наполеон" з вареним згущеним молоком
4.2
(5)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 700 г борошна
  • 400 г вершкового масла або маргарину
  • 150 мл льодяної води
  • 2 яйця
  • 50 мл горілки
  • 1 ст.л. 9% оцту
  • щіпка солі

Для крему:

  • 750 мл вершків 30-35%
  • 600 г вареного згущеного молока (1,5 банки)
  • 0,5 л молока
  • 150 г цукрової пудри
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування:

  1. З'єднайте в одній посудині холодну воду, горілку та оцет. У іншій посудині розбийте яйця, додайте щіпку солі та збийте віночком до однорідності.
  2. З'єднайте холодну суміш води з горілкою та оцтом з яєчною масою і ретельно перемішайте.
  3. Наріжте холодне вершкове масло або маргарин на невеликі кубики і просійте на нього борошно через сито.
  4. Натріть борошно з маслом в дрібну крихту, можна просто розтерти руками. Зробіть у центрі гірки борошна углиблення і влийте туди яєчну масу, поступово підмішуючи борошно в центр.
  5. Замішайте круте тісто руками (замішувати не менше 5 хвилин). Розділіть тісто на рівні частини (до 15 частин) і сформуйте з кожной з них кульки. Покрийте їх харчовою плівкою і поставте в морозильник на годину або в холодильник на ніч.
  6. Після вказаного часу розігрійте духовку до 220°C, лист покрийте пекарським папіром. По черзі виймайте по одній кульці тіста і розкачуйте її в тонке коло на листі. Обрізайте краї по діаметру тарілки або формі для випічки з діаметром приблизно 22 см. Проколіть всю поверхню коржа виделкою і відправте його в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Тим часом розкачайте на іншому листі пекарського паперу другу кульку тіста і обріжте її. Таким чином, приготуйте всі коржі до готовності, а після цього випікайте обрізки тіста при тій же температурі. Вони знадобляться для прикраси торту.
  7. Поки коржі охолоджуються, приготуйте крем для "Наполеону". Влийте молоко в каструлю і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть його до кипіння. Збийте віночком яйця, додайте крохмаль і ретельно перемішайте.
  8. Швидко і інтенсивно помішуючи яєчну суміш, влийте до неї кипляче молоко. Перелийте весь крем назад в каструлю і поверніть її на вогонь. Проваріть заварний крем до легкого загусання, постійно помішуючи віночком. Після варки зніміть каструлю з вогню, накрийте крем харчовою плівкою так, щоб вона щільно прилягала до поверхні крему і залиште каструлю охолоджуватися в великій мисці або тазу з дуже холодною водою.
  9. Коли крем повністю охолоне - змішайте його з вареним згущеним молоком.
  10. Охолоджені вершки влийте в іншу миску і збийте міксером до пухкості. Не перестаючи збивати, додайте цукрову пудру і вимішуйте на середній або високій швидкості до однорідної консистенції.
  11. Додайте приблизно четверту частину або третину збитих вершків до заварного крему зі згущеним молоком і перемішайте. З'єднайте інші взбиті вершки з отриманим кремом і перемішайте ложкою до рівномірного кольору.
  12. Покладіть коржі для торту один на одного, добре промазуючи кожен з них кремом.
  13. Верх і боки торту обмажте залишками крему і обсипте подрібненими обрізками тіста. Приберіть торт в холодильник, як мінімум, на ніч (краще на добу).
  14. Поріжте готовий "Наполеон" зі сгущеним молоком на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного чаювання!

У цьому рецепті Наполеон отримується надзвичайно ніжним і смачним завдяки використанню вареного згущеного молока в кремі. Цей торт стане чудовим десертом для особливого випадку або святкового заходу. Спробуйте приготувати його самі та насолоджуйтесь смаком і ароматом цього класичного десерту.