Торт "Наполеон" з вареним згущеним молоком
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для коржів:
- 700 г борошна
- 400 г вершкового масла або маргарину
- 150 мл льодяної води
- 2 яйця
- 50 мл горілки
- 1 ст.л. 9% оцту
- щіпка солі
Для крему:
- 750 мл вершків 30-35%
- 600 г вареного згущеного молока (1,5 банки)
- 0,5 л молока
- 150 г цукрової пудри
- 2 яйця
- 4 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування:
- З'єднайте в одній посудині холодну воду, горілку та оцет. У іншій посудині розбийте яйця, додайте щіпку солі та збийте віночком до однорідності.
- З'єднайте холодну суміш води з горілкою та оцтом з яєчною масою і ретельно перемішайте.
- Наріжте холодне вершкове масло або маргарин на невеликі кубики і просійте на нього борошно через сито.
- Натріть борошно з маслом в дрібну крихту, можна просто розтерти руками. Зробіть у центрі гірки борошна углиблення і влийте туди яєчну масу, поступово підмішуючи борошно в центр.
- Замішайте круте тісто руками (замішувати не менше 5 хвилин). Розділіть тісто на рівні частини (до 15 частин) і сформуйте з кожной з них кульки. Покрийте їх харчовою плівкою і поставте в морозильник на годину або в холодильник на ніч.
- Після вказаного часу розігрійте духовку до 220°C, лист покрийте пекарським папіром. По черзі виймайте по одній кульці тіста і розкачуйте її в тонке коло на листі. Обрізайте краї по діаметру тарілки або формі для випічки з діаметром приблизно 22 см. Проколіть всю поверхню коржа виделкою і відправте його в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Тим часом розкачайте на іншому листі пекарського паперу другу кульку тіста і обріжте її. Таким чином, приготуйте всі коржі до готовності, а після цього випікайте обрізки тіста при тій же температурі. Вони знадобляться для прикраси торту.
- Поки коржі охолоджуються, приготуйте крем для "Наполеону". Влийте молоко в каструлю і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть його до кипіння. Збийте віночком яйця, додайте крохмаль і ретельно перемішайте.
- Швидко і інтенсивно помішуючи яєчну суміш, влийте до неї кипляче молоко. Перелийте весь крем назад в каструлю і поверніть її на вогонь. Проваріть заварний крем до легкого загусання, постійно помішуючи віночком. Після варки зніміть каструлю з вогню, накрийте крем харчовою плівкою так, щоб вона щільно прилягала до поверхні крему і залиште каструлю охолоджуватися в великій мисці або тазу з дуже холодною водою.
- Коли крем повністю охолоне - змішайте його з вареним згущеним молоком.
- Охолоджені вершки влийте в іншу миску і збийте міксером до пухкості. Не перестаючи збивати, додайте цукрову пудру і вимішуйте на середній або високій швидкості до однорідної консистенції.
- Додайте приблизно четверту частину або третину збитих вершків до заварного крему зі згущеним молоком і перемішайте. З'єднайте інші взбиті вершки з отриманим кремом і перемішайте ложкою до рівномірного кольору.
- Покладіть коржі для торту один на одного, добре промазуючи кожен з них кремом.
- Верх і боки торту обмажте залишками крему і обсипте подрібненими обрізками тіста. Приберіть торт в холодильник, як мінімум, на ніч (краще на добу).
- Поріжте готовий "Наполеон" зі сгущеним молоком на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного чаювання!
У цьому рецепті Наполеон отримується надзвичайно ніжним і смачним завдяки використанню вареного згущеного молока в кремі. Цей торт стане чудовим десертом для особливого випадку або святкового заходу. Спробуйте приготувати його самі та насолоджуйтесь смаком і ароматом цього класичного десерту.