Торт "Спокуса"
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Коржі для торту:
- 600 г цукру
- 6 яєць
- 300 г борошна
- 300 мл кип'ятка + 3 ч.л. розчинної або 4-5 ч.л. меленої кави
- 250 мл рослинної олії
- 5 ст.л. сметани
- 90 г какао-порошку
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 1,5 ч.л. соди
- 1 ч.л. солі
Заварний крем для торту:
- 800 г молока
- 250 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 70 г борошна
- 5 жовтків яєць
- 2 ч.л. ванільного цукру
Крем-чіз:
- 220 г сирного крему (такого, як Філадельфія)
- 120 г цукрової пудри
Шоколадна глазур:
- 100 г шоколаду
- 80 мл вершків 30-35%
- 40 г вершкового масла
Рецепт приготування:
- Почніть з приготування заварного крему, щоб дати йому охолонути. Підігрійте 750 мл молока з ванільним ароматом. У іншій мисці змішайте жовтки з цукром.
- Розмішайте жовтки з холодним молоком (50 мл) і перемішайте. Просійте борошно через сито і додайте до суміші, ретельно перемішуючи, доки не отримаєте однорідну густу консистенцію.
- Коли молоко закипить, поступово доливайте його у жовткову суміш, ретельно перемішуючи. Перелийте все назад у каструлю і поставте на вогонь.
- Варіть крем до загусання, постійно помішуючи віночком. Додайте 40-50 г вершкового масла та перемішайте до повного його розчинення. Накрийте крем харчовою плівкою і залиште до остигання при кімнатній температурі.
- Заваріть каву з 300 мл води або розчиніть гранули у кип'ятку і залиште охолонути. Змішайте яйця зі сметаною.
- У каструлі змішайте цукор, сіль, какао і соду, додайте каву та поставте на вогонь. Змішуйте, поки суміш не почне кипіти. Зніміть з вогню і залиште охолонути, помішуючи час від часу, щоб на поверхні не утворилася плівка. Додайте ванільний цукор, рослинну олію і перемішайте.
- Додайте яєчно-сметанну масу і поступово додавайте борошно, змішуючи тісто міксером на середній швидкості.
- Випікайте коржі у формі протягом 30 хвилин при 180°C. З гарячих коржів відокремте пекарську папір.
- Збийте вершкове масло для крему до пухкості. Розріжте коржі кожний на дві однакові частини. Маємо 6 однакових коржів.
- Поступово додавайте заварний крем до збитого масла, по одній ложці, перемішуючи до однорідної консистенції.
- Витягніть готовий торт з форми, рівномірно покрийте боки і верх торту кремом-чізом і розрівняйте шпателем. Поставте торт із кремом-чізом в холодильник на 30 хвилин.
- Для глазурі розтопіть шоколад з вершковим маслом на водяній бані, постійно помішуючи. Додайте гарячі вершки і перемішайте до однорідності.
- Облийте охолоджений торт глазур'ю і прикрасьте за власним смаком.
- Ваш торт "Спокуса" готовий. Приємного чаювання!