Торт "Спокуса"

Торт "Спокуса"
4.9
(15)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Коржі для торту:

  • 600 г цукру
  • 6 яєць
  • 300 г борошна
  • 300 мл кип'ятка + 3 ч.л. розчинної або 4-5 ч.л. меленої кави
  • 250 мл рослинної олії
  • 5 ст.л. сметани
  • 90 г какао-порошку
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. соди
  • 1 ч.л. солі

Заварний крем для торту:

  • 800 г молока
  • 250 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 70 г борошна
  • 5 жовтків яєць
  • 2 ч.л. ванільного цукру

Крем-чіз:

  • 220 г сирного крему (такого, як Філадельфія)
  • 120 г цукрової пудри

Шоколадна глазур:

  • 100 г шоколаду
  • 80 мл вершків 30-35%
  • 40 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Почніть з приготування заварного крему, щоб дати йому охолонути. Підігрійте 750 мл молока з ванільним ароматом. У іншій мисці змішайте жовтки з цукром.
  2. Розмішайте жовтки з холодним молоком (50 мл) і перемішайте. Просійте борошно через сито і додайте до суміші, ретельно перемішуючи, доки не отримаєте однорідну густу консистенцію.
  3. Коли молоко закипить, поступово доливайте його у жовткову суміш, ретельно перемішуючи. Перелийте все назад у каструлю і поставте на вогонь.
  4. Варіть крем до загусання, постійно помішуючи віночком. Додайте 40-50 г вершкового масла та перемішайте до повного його розчинення. Накрийте крем харчовою плівкою і залиште до остигання при кімнатній температурі.
  5. Заваріть каву з 300 мл води або розчиніть гранули у кип'ятку і залиште охолонути. Змішайте яйця зі сметаною.
  6. У каструлі змішайте цукор, сіль, какао і соду, додайте каву та поставте на вогонь. Змішуйте, поки суміш не почне кипіти. Зніміть з вогню і залиште охолонути, помішуючи час від часу, щоб на поверхні не утворилася плівка. Додайте ванільний цукор, рослинну олію і перемішайте.
  7. Додайте яєчно-сметанну масу і поступово додавайте борошно, змішуючи тісто міксером на середній швидкості.
  8. Випікайте коржі у формі протягом 30 хвилин при 180°C. З гарячих коржів відокремте пекарську папір.
  9. Збийте вершкове масло для крему до пухкості. Розріжте коржі кожний на дві однакові частини. Маємо 6 однакових коржів.
  10. Поступово додавайте заварний крем до збитого масла, по одній ложці, перемішуючи до однорідної консистенції.
  11. Витягніть готовий торт з форми, рівномірно покрийте боки і верх торту кремом-чізом і розрівняйте шпателем. Поставте торт із кремом-чізом в холодильник на 30 хвилин.
  12. Для глазурі розтопіть шоколад з вершковим маслом на водяній бані, постійно помішуючи. Додайте гарячі вершки і перемішайте до однорідності.
  13. Облийте охолоджений торт глазур'ю і прикрасьте за власним смаком.
  14. Ваш торт "Спокуса" готовий. Приємного чаювання!