Торт "Рафаелло" з маскарпоне

Торт "Рафаелло" з маскарпоне
3.9
(6)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквітні коржі для торту:

  • 5 яєць (або 6 малих)
  • 180 г цукру
  • 140 г борошна
  • щіпка ванільного цукру (або 0,5 ч.л. ванільного цукру)

Крем для торту "Рафаелло":

  • 500 г вершкового сиру маскарпоне
  • 350 г згущеного молока

Просочення для коржів:

  • 3 ст.л. молока
  • 1,5 ст.л. згущеного молока

Для прикраси торту "Рафаелло":

  • 200 г білого шоколаду
  • 150 г вершків 30-35%
  • 100 г кокосової стружки
  • 70-80 мл вершків 20 або 30-35%
  • 70 г мигдалю
  • 4 ст.л. цукрової пудри
  • 8-10 конфет "Рафаелло"

Рецепт приготування:

  1. Яйця вбити в миску, додати цукор, ванільний або мигдальний екстракт (або ванільний цукор).
  2. Збивати яйця з цукром не менше 3-4 хвилин, поки не утвориться дуже пухка кремова маса. Поступово ввести борошно, просіюючи його через сито. Ретельно підмішати борошно ложкою.
  3. Вилити тісто в форму для запікання (дно форми вкрити пергаментною бумагою, а стінки змастити вершковим маслом і припудрити борошном).
  4. Випікати бісквіт 30-40 хвилин при 180°C до золотистої скоринки. Коли бісквіт буде готовий (перевірити на готовність можна зубочисткою), витягти його з духовкі та дати охолонути до кімнатної температури. Після цього пройтися ножем вздовж бортиків форми і витягти бисквіт з форми.
  5. Залишити бісквіт повністю охолонути і підсохнути на ніч або на кілька годин в прохолодному місці.
  6. За цей час підготувати горішки для торту: залити нечищений мигдаль окропом на 3-4 хвилини, потім злити його і залити горішки холодною водою. Очистити мигдаль від шкірки, вижимаючи горішок з більшої сторони. Очищений мигдаль обсмажити на сухій сковороді, помішуючи, до легкого рум'янця та приємного аромату. Порізати охолоджені горішки ножем на дрібні шматочки.
  7. Приготувати крем: перекласти маскарпоне кімнатної температури в миску і почати збивати міксером на середній швидкості. Поступово влити згущене молоко і ретельно вимішувати до однорідної консистенції.
  8. Збивати до отримання ніжної кремової маси.
  9. Бісквіт розрізати на 3-4 рівних круги і рівномірно просочити їх сумішшю молока зі згущеним молоком.
  10. Покрити нижній корж кремом і посипати частиною горішків.
  11. Таким чином скласти стопкою весь торт, промазуючи коржі кремом і посипаючи мигдалем. Верх і боки зовсім трохи промазати залишками крему і прибрати торт принаймні на півгодини в холодильник для охолодження.
  12. Потім приготувати глазур для торту "Рафаелло": з'єднати подрібнений шоколад з вершками і поставити на водяну баню.
  13. Постійно помішуючи, нагрівати глазур до повного розчинення шоколаду. Зняти миску з водяної бані і охолодити, постійно помішуючи, до кімнатної або трохи теплої температури. Витягнути торт з холодильника, полити глазур'ю (лити тонким струмочком в центр торту, вона сама буде розливатися і тверднути на холодній поверхні) і допомогти їй стікати по боках лопаткою. Відразу ж обсипати весь торт кокосовою стружкою, накрити великою мискою, щоб не обвітрився і відправити на ніч в холодильник (8-12 годин).
  14. Жирні вершки збити міксером до піків, додати цукрову пудру и збити до її розчинення. Якщо у вас є кондитерський мішок, то відсадити з його допомогою невеличкі "трояндочки" крему по краю торту (за кількістю цукерок). Якщо немає кондитерського мішка і насадок - занурити кожну цукерку у збиті вершки і приклеїти цією частиною цукерки "Рафаелло" до торту. Подавати можна відразу після прикраси. Смачного!