Пиріг із замороженою малиною (заливний)
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 200 г сметани
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 100 мл рослинної олії
- 2 ч.л. розпушувача
- щіпка ванільного цукру (близько 1 г)
- 300 г малини (можна замороженої)
Рецепт приготування:
- У глибокій мисці збийте яйця міксером до утворення піни. Поступово додавайте цукор тонким струмочком, продовжуючи збивати ще декілька хвилин. Поступово додавайте сметану і знову збивайте до однорідності. Влийте тонким струмком рослинну олію.
- Просійте борошно через сито, додайте ванільний цукор і розпушувач, а потім віночком або міксером замішайте тісто.
- Вийміть малину з морозильника. Простежте, щоб на ній було якнайменше льоду. Додайте ягоди (не обов'язково розморожувати) до тіста для пирога і добре перемішайте. Вилийте цю суміш в форму для випікання, попередньо змащену олією і обсипану манною крупою.
- Випікайте заливний пиріг із замороженою малиною протягом 40-50 хвилин при 180°С. Як тільки скоринка зарум'яніться, вийміть пиріг з духовки, накрийте рушником і залиште на 15-20 хвилин. Готовий трохи охолоджений малиновий пиріг поріжте на порційні шматочки та подавайте до столу з чаєм або з молоком. Смачного!
Додатково:
Цей заливний малиновий пиріг - ідеальний спосіб використовувати свіжу або заморожену малину в сезон та поза ним. Сметанна начинка додає ніжності, а відмінний смак вас приємно здивує. Експериментуйте з іншими ягодами або додайте трохи лимонної цедри для освіжаючого аромату. Рецепт дуже простий, а результат - справжня смакова бомба!