Млинці "Креп Сюзетт"

Млинці "Креп Сюзетт"
5.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для млинців "Креп Сюзетт":

  • 0,5 л молока
  • 3 яйця
  • 200-220 г борошна
  • 100 мл вершків 10-15% (або жирного молока)
  • 70 г цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 0,5 ч.л. ванільного цукру
  • щіпка солі

Для апельсинового соусу:

  • 150 мл свіжого апельсинового соку (з 1 апельсина)
  • 100 г цукру
  • 80 г вершкового масла
  • цедра 1 апельсина
  • 60 мл апельсинового лікеру

Рецепт приготування:

  1. Збийте яйця з цукром та щіпкою солі. Додайте половину молока та добре змішайте. Просійте половину борошна через сито та знову добре перемішайте, щоб уникнути грудочок. Тісто буде густим і однорідним. Додайте залишок молока та залишок борошна.
  2. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії на великому вогні та смажте млинці з обох сторін. Викладіть готові млинці стопкою та приготуйте соус.
  3. З апельсину зніміть цедру та натріть її на дрібну тертку.
  4. Вижміть сік з апельсину та процідіть його.
  5. В каструльці об'єднайте вершкове масло з цукром та розтопіть на невеликому вогні.
  6. Змішайте розтоплений сироп з апельсиновим соком, додайте терту цедру та варіть соус протягом 10 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.
  7. Розігрійте невеликий шматок вершкового масла на сковороді та викладіть блини у формі конвертів. Залийте їх апельсиновим соусом.
  8. Підігрійте млинці в апельсиновому соусі протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
  9. Рівномірно полийте млинці в сковороді апельсиновим лікером та запаліть за допомогою спеціальної запальнички. Можна обійтися і без цього кроку - млинці все одно будуть неймовірно смачні.
  10. Готові млинці "Креп Сюзетт" зніміть з вогню і дайте їм остигнути 30 секунд.
  11. Розкладіть млинці з апельсиновим соусом по тарілкам і подавайте до столу. Насолоджуйтесь. Смачного!