Млинці "Креп Сюзетт"
Кухня
Інгредієнти:
Для млинців "Креп Сюзетт":
- 0,5 л молока
- 3 яйця
- 200-220 г борошна
- 100 мл вершків 10-15% (або жирного молока)
- 70 г цукру
- 50 мл рослинної олії
- 0,5 ч.л. ванільного цукру
- щіпка солі
Для апельсинового соусу:
- 150 мл свіжого апельсинового соку (з 1 апельсина)
- 100 г цукру
- 80 г вершкового масла
- цедра 1 апельсина
- 60 мл апельсинового лікеру
Рецепт приготування:
- Збийте яйця з цукром та щіпкою солі. Додайте половину молока та добре змішайте. Просійте половину борошна через сито та знову добре перемішайте, щоб уникнути грудочок. Тісто буде густим і однорідним. Додайте залишок молока та залишок борошна.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії на великому вогні та смажте млинці з обох сторін. Викладіть готові млинці стопкою та приготуйте соус.
- З апельсину зніміть цедру та натріть її на дрібну тертку.
- Вижміть сік з апельсину та процідіть його.
- В каструльці об'єднайте вершкове масло з цукром та розтопіть на невеликому вогні.
- Змішайте розтоплений сироп з апельсиновим соком, додайте терту цедру та варіть соус протягом 10 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.
- Розігрійте невеликий шматок вершкового масла на сковороді та викладіть блини у формі конвертів. Залийте їх апельсиновим соусом.
- Підігрійте млинці в апельсиновому соусі протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
- Рівномірно полийте млинці в сковороді апельсиновим лікером та запаліть за допомогою спеціальної запальнички. Можна обійтися і без цього кроку - млинці все одно будуть неймовірно смачні.
- Готові млинці "Креп Сюзетт" зніміть з вогню і дайте їм остигнути 30 секунд.
- Розкладіть млинці з апельсиновим соусом по тарілкам і подавайте до столу. Насолоджуйтесь. Смачного!