Торт "Тірамісу"

Торт "Тірамісу"
4.8
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Печиво Савоярди:

  • 270 г цукру
  • 250 г борошна
  • 10 жовтків
  • 7 білків
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • цукрова пудра (для посипки)

Крем для торту "Тірамісу":

  • 350 мл вершків 30-35%
  • 350 г вершкового сиру Маскарпоне
  • 120 г цукру
  • 120 мл вина (солодкого) або лікеру
  • 100 мл міцної кави
  • 5 жовтків
  • 2-3 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Почніть з приготування печива "Дамські пальчики" (Савоярди). Змішайте жовтки кімнатної температури з 170 г цукру і збивайте на високій швидкості до утворення пишного крему.
  2. Білки (холодні) збийте в іншій мисці на середніх обертах до стійких піків. Потім збільшіть швидкість, додайте залишений цукор тонким струмочком і збивайте ще кілька хвилин, доки цукор не розчиниться. З'єднайте жовткову і білкову масу, потроху доливаючи останню до жовткової ложкою.
  3. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем і поступово введіть борошняну суміш до яєчного крему.
  4. На лист, викладений пергаментним папером, видкладайте печиво у вигляді паличок, довжиною до 7 см. Печиво можна відкладати за допомогою кондитерського мішка, або шприца, або пакетом зі зрізаним куточком. Посипте поверхню тіста цукровою пудрою.
  5. Випікайте протягом 10-15 хвилин при 200°C. Після випікання вийміть лист і залиште його з печивом до повного охолодження. Дістаньте печиво Савоярди з листа лопаткою. Печиво обов'язково повинно повністю висохнути(!).
  6. Тим часом приготуйте крем для торту "Тірамісу". Збийте вершки до пишності (майже до піків) і поставте їх у холодильник. Жовтки з'єднайте з вином/лікером, 120 г цукру і поставте миску на водяну баню так, щоб дно миски не доторкалося киплячої води. Збивайте жовтковий крем віночком, нагріваючи крем на водяній бані, доки він не нагріється до 65-75°C. Зніміть крем з водяної бані і збивайте його міксером на високій швидкості, доки він повністю не остигне і не збільшиться в розмірі.
  7. До Маскарпоне поступово додайте жовтковий крем і збиті вершки. Ретельно перемішайте крем ложкою. Поставте готовий крем на півгодини до холодильнику для охолодження.
  8. Дно знімної форми встилайте пергаментною бумагою, викладіть шар печива і покрийте його за допомогою силіконового пензлика міцною охолодженою кавою.
  9. Покрийте печиво "Дамські пальчики" третиною крему і вирівняйте. Знову викладіть рівний шар печива, перед тим поклавши кожне на секунду (і навіть менше) у каву. Покрийте печиво половиною крему, що залишився, вирівняйте. Викладіть наступний шар печива, змочений у каві, покрийте кремом і накрийте форму плівкою, щоб поверхня не засохла. Поставте торт "Тірамісу" на ніч у холодильник.
  10. Просочений торт визволіть від бортиків знімної форми, змастіть боки залишками крему і прикрасьте печивом, що залишилось, навколо. Поверхню щільно посипте какао-порошком, просіюючи його через сито.
  11. Прикрасьте торт на свій смак і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Зачаровуйте гостей цим чудовим десертом та насолоджуйтеся неперевершеним смаком торту "Тірамісу" з "Дамськими пальчиками"!