Жульєн в тарталетках
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого філе
- 400 г свіжих печериць
- 400 мл сметани 20% (можна замінити на сметану 15%)
- 300 г твердого сиру
- 2 цибулі
- 2 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
- готові пісочні тарталетки (рецепт у рубриці Випічка/Кекси)
Рецепт приготування:
- Якщо ви не маєте готових тарталеток, то для їх приготування можна використовувати рецепт з рубрики Випічка/Кекси. Після випічки їх треба повністю охолодити та залишити на декілька годин на решітці.
- В каструлі довести до кипіння близько 1 л води, додати 1 ч.л. солі без гірки та розмішати. Куряче філе промити та опустити в киплячу підсолену воду. Після повторного закипання зняти піну, знизити вогонь та варити філе близько 25-30 хвилин до готовності.
- Після цього витягнути куряче м'ясо на тарілку та дати повністю охолонути (бульйон залишити остигати в каструлі). Печериці ретельно помити та нарізати дрібненькими шматочками, цибулю очистити та нарізати дрібненькими кубиками. Сир натерти на крупній терці та відкласти в сторону.
- На сковороді розігріти декілька ложок рослинної олії та всипати на неї нарізану цибулю, обсмажувати її протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору на помірному вогні. Потім додати до сковороди печериці та смажити їх разом з цибулею близько 8-10 хвилин до готовності грибів.
- Куряче філе нарізати дрібненькими шматочками та додати до печериць, перемішати й смажити ще 1-2 хвилини. Сметану підігріти, розбавити близько 100 мл курячого бульйону та влити отриману суміш до сковороди, ретельно перемішати.
- Готувати жульєн з куркою та грибами на помірному вогні, помішуючи, поки соус не звариться приблизно в 2 рази. Посолити та поперчити страву за смаком. Потім додати борошно, просіваючи його через сито та безперервно помішуючи. Через півхвилини зняти сковороду з вогню та накрити кришкою.
- Піч розігріти до 180/200°C, деко встилити пергаментним папером та виставити на нього тарталетки. Розкласти жульєн по тарталетках, посипати тертим сиром та відправити в розігріту піч.
- Запікати жульєн в тарталетках близько 10-15 хвилин до рум'яного кольору. Витягти деко та залишити тарталетки на 5-7 хвилин остуджуватися. Готові пісочні тарталетки з жульєном можна подавати до столу і в гарячому та охолонотому вигляді. Така закуска чудово підійде як для святкового столу, так і для буденного обіду.