Еклери з творожною начинкою та крабовими паличками
Кухня
Інгредієнти:
Заварне тісто для еклерів:
- 250 мл чистої води
- 3 яйця
- 160 гр борошна
- 60 гр вершкового масла
- 50 гр твердого сиру (не обов'язково)
- 1/2 ч.л. солі
Творожна начинка для еклерів:
- 200 гр крабових паличок
- 150 гр творогу
- 2 яйця (білки)
- Декілька гілок кропу та петрушки (за бажанням)
- Близько 80 гр майонезу
Рецепт приготування страви:
- Заварне тісто для еклерів: Яйця заздалегідь вийняти з холодильника та залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Воду влити у каструлю та поставити на вогонь. До гарячої води додати вершкове масло, сіль та ретельно розмішати до повного розчинення усіх інгредієнтів.
- Після закипання ввести тонкою цівкою борошно та швидко вимішати до однорідності. Як тільки тісто почне відставати від стінок каструлі, зняти її з плити.
- Залишити заварне тісто охолонути до теплої температури, періодично вимішуючи його ложкою або руками. Вбити по одному в тепле тісто яйця, ретельно вимішуючи після кожного разу до однорідності. Натерти сир на крупній терці та додати до тіста, перемішати.
- Розігріти піч до 200 градусів Цельсія, деко застелити папером для випікання. За допомогою столової ложки викладіть на деко маленькі шари тіста та відправте до розігрітої печі.
- Пекти еклери протягом півгодини до золотистого кольору. Тим часом приготуйте творожну начинку. Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити яйця до готовності приблизно 10 хвилин.
- Відкинути гарячу воду, залити яйця льодяною водою та залишити на кілька хвилин до повного охолодження. В миску покласти творог (якщо він нерідкій, то його потрібно протерти через сито) та ретельно розтерти його виделкою.
- Крабові палички очистити та натерти на крупній терці. Охолоджені яйця очистити від шкаралупи, відокремити білки від жовтків та натерти на терці. Змішати творог, натерті крабові палички та білок, додати сіль та перець за смаком, додати дрібно нарізаніу зелень та перемішати. Заправити творожну масу майонезом та перемішати.
- Готові еклери повністю охолодити, а потім зробити невеликі отвори збоку та наповнити через них еклери творожною начинкою. Можна розрізати еклери вздовж на дві частини, покласти на нижню частину трішки начинки та прикрити верхньою частиною.
- Готові еклери з творожною начинкою та крабовими паличками можна подавати до столу зразу після приготування. Це чудова закуска або десерт на будь-яке святкування чи вечірку. Такі еклери точно не залишать байдужим нікого і зроблять ваше свято ще смачнішим!