Рецепт консервованих зелених помідорів з хріном

Рецепт консервованих зелених помідорів з хріном
3.6
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5-2 кг зелених помідорів (скільки поміщається в банку)
  • 1 л чистої води
  • 1 корінь хріну
  • 180 гр цукру
  • 130 мл оцту 9%
  • 1 головка часнику (близько 10 зубчиків)
  • невеликий пучок петрушки
  • 2,5 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Зелені помідори вимити, обсушити і зробити на кожному глибокий надріз у вигляді хреста.
  2. Хрін вимити під струменем холодної води і почистити ножем, потім натерти на крупній терці або подрібнити за допомогою комбайна (або потужного блендера).
  3. Часник почистити і дуже дрібно нарізати ножем. Зелень промити, обсушити.
  4. Трьохлітрову банку промити кип'ятком і щільно покласти туди фаршировані зелені помідори зрізом вгору, прокладаючи між шарами плодів петрушку.
  5. В один отвір положити натертий хрін, а в інший - подрібнений часник. За бажанням можна розрізати помідори на дві частини і змастити розрізи сумішшю хріну та часнику.
  6. У каструлю налити воду, додати сіль, цукор і поставити на вогонь. Після закипання влити в маринад оцет і ретельно перемішати. Після повторного закипання залити зелені помідори з хріном та часником киплячим маринадом і закрити кришкою.
  7. Дно великої каструлі вистелити легким рушником, поставити на нього банку з помідорами та залити водою такої ж температури, що і скло (рівень води на рівні плечиків банки).
  8. Поставити каструлю на вогонь і стерилізувати зелені помідори при слабкому кипінні протягом приблизно 30 хвилин.
  9. Після вказаного часу вийняти банку з киплячої води, закрутити кришкою, перевернути догори дном і укрити теплим покривалом. Залишити консервовані помідори в такому положенні на 6-8 годин до повного охолодження. Після цього банки можна зберігати в прохолодному місці, які підійдуть як прекрасна закуска на зиму.
  10. Подавати зелені помідори з хріном можна через місяць після приготування.