Рецепт консервованих зелених помідорів з хріном
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5-2 кг зелених помідорів (скільки поміщається в банку)
- 1 л чистої води
- 1 корінь хріну
- 180 гр цукру
- 130 мл оцту 9%
- 1 головка часнику (близько 10 зубчиків)
- невеликий пучок петрушки
- 2,5 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Зелені помідори вимити, обсушити і зробити на кожному глибокий надріз у вигляді хреста.
- Хрін вимити під струменем холодної води і почистити ножем, потім натерти на крупній терці або подрібнити за допомогою комбайна (або потужного блендера).
- Часник почистити і дуже дрібно нарізати ножем. Зелень промити, обсушити.
- Трьохлітрову банку промити кип'ятком і щільно покласти туди фаршировані зелені помідори зрізом вгору, прокладаючи між шарами плодів петрушку.
- В один отвір положити натертий хрін, а в інший - подрібнений часник. За бажанням можна розрізати помідори на дві частини і змастити розрізи сумішшю хріну та часнику.
- У каструлю налити воду, додати сіль, цукор і поставити на вогонь. Після закипання влити в маринад оцет і ретельно перемішати. Після повторного закипання залити зелені помідори з хріном та часником киплячим маринадом і закрити кришкою.
- Дно великої каструлі вистелити легким рушником, поставити на нього банку з помідорами та залити водою такої ж температури, що і скло (рівень води на рівні плечиків банки).
- Поставити каструлю на вогонь і стерилізувати зелені помідори при слабкому кипінні протягом приблизно 30 хвилин.
- Після вказаного часу вийняти банку з киплячої води, закрутити кришкою, перевернути догори дном і укрити теплим покривалом. Залишити консервовані помідори в такому положенні на 6-8 годин до повного охолодження. Після цього банки можна зберігати в прохолодному місці, які підійдуть як прекрасна закуска на зиму.
- Подавати зелені помідори з хріном можна через місяць після приготування.