Тушена квашена капуста з квасолею

Тушена квашена капуста з квасолею
4.6
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г квашеної капусти
  • 200 г білої квасолі (сухої)
  • 2 цибулі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Квасолю слід залити водою в каструлі, так щоб її рівень був на 2-3 см вище рівня квасолі і залишити при кімнатній температурі на 6-8 годин.
  2. Після цього потрібно злити воду, залити свіжою водою і поставити на вогонь. Варити квасолю до м'якості, близько 45 хвилин.
  3. Квашену капусту слід всипати в окрему каструлю з окропом та готувати при слабкому кипінні протягом близько 10 хвилин, помішуючи якомога частіше.
  4. Цибулю потрібно очистити та порізати маленькими шматочками. На сковороді розігріти 3-4 ст.л. рослинної олії та обсмажити цибулю до золотисто-коричневого кольору на помірному вогні. Потім пересипати цибулю на тарілку, застелену серветкою або паперовим рушником, щоб ввібралася зайва олія.
  5. Варену квасолю треба відкинути на друшляк (воду слід злити в окрему ємкість) і повернути в каструлю. Квасолю можна потовкти, додавши невелику кількість отриманого відвару. Це допоможе зробити квасолю більш однорідною і зберегти її структуру. Але можна й залишити квасолю цілою, якщо вам так більше до вподоби.
  6. Тушену капусту слід змішати з відвареною квасолею, додати смажену цибулю та перемішати. Такий салат ідеально підійде для зимового столу. Його можна подавати як окрему страву або в якості закуски до основної страви.