Квасолю слід залити водою в каструлі, так щоб її рівень був на 2-3 см вище рівня квасолі і залишити при кімнатній температурі на 6-8 годин.
Після цього потрібно злити воду, залити свіжою водою і поставити на вогонь. Варити квасолю до м'якості, близько 45 хвилин.
Квашену капусту слід всипати в окрему каструлю з окропом та готувати при слабкому кипінні протягом близько 10 хвилин, помішуючи якомога частіше.
Цибулю потрібно очистити та порізати маленькими шматочками. На сковороді розігріти 3-4 ст.л. рослинної олії та обсмажити цибулю до золотисто-коричневого кольору на помірному вогні. Потім пересипати цибулю на тарілку, застелену серветкою або паперовим рушником, щоб ввібралася зайва олія.
Варену квасолю треба відкинути на друшляк (воду слід злити в окрему ємкість) і повернути в каструлю. Квасолю можна потовкти, додавши невелику кількість отриманого відвару. Це допоможе зробити квасолю більш однорідною і зберегти її структуру. Але можна й залишити квасолю цілою, якщо вам так більше до вподоби.
Тушену капусту слід змішати з відвареною квасолею, додати смажену цибулю та перемішати. Такий салат ідеально підійде для зимового столу. Його можна подавати як окрему страву або в якості закуски до основної страви.