Хрін з буряком

Хрін з буряком
4.5
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 корені хріну
  • 1/2 невеликого свіжого буряка (приблизно 50 г)
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Для початку, знайдіть корені хріну з діаметром 2,5 см та довжиною близько 30 см. Добре вимийте їх під холодною водою та очистіть ножем або грубою щіткою, як молоду картоплю.
  2. Натріть хрін на дрібній терці та складіть в миску. Очистіть свіжий буряк, натріть на дрібній терці та змішайте в невеликій ємності з чистою холодною водою до отримання однорідного рожевого кольору.
  3. Додайте отриману суміш з буряком до гострого хріну та добре перемішайте, щоб закуска стала рожевого кольору.
  4. Посоліть за смаком та додайте лимонну кислоту. Ще раз добре перемішайте.
  5. Розподіліть отриману закуску по чистим скляним банкам та герметично закрийте кришками (найкраще перед цим прокип'ятіть їх). Зберігайте у холодильнику до трьох тижнів.

Подавайте хрін з свіжим буряком до столу як закуску, особливо смачно з холодцем та вареним м'ясом. Ця закуска є дуже корисною, оскільки містить велику кількість вітамінів та мікроелементів, які допомагають зміцнити імунну систему та забезпечують правильне функціонування організму.