Хрін з буряком
Кухня
Інгредієнти:
- 4 корені хріну
- 1/2 невеликого свіжого буряка (приблизно 50 г)
- 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Для початку, знайдіть корені хріну з діаметром 2,5 см та довжиною близько 30 см. Добре вимийте їх під холодною водою та очистіть ножем або грубою щіткою, як молоду картоплю.
- Натріть хрін на дрібній терці та складіть в миску. Очистіть свіжий буряк, натріть на дрібній терці та змішайте в невеликій ємності з чистою холодною водою до отримання однорідного рожевого кольору.
- Додайте отриману суміш з буряком до гострого хріну та добре перемішайте, щоб закуска стала рожевого кольору.
- Посоліть за смаком та додайте лимонну кислоту. Ще раз добре перемішайте.
- Розподіліть отриману закуску по чистим скляним банкам та герметично закрийте кришками (найкраще перед цим прокип'ятіть їх). Зберігайте у холодильнику до трьох тижнів.
Подавайте хрін з свіжим буряком до столу як закуску, особливо смачно з холодцем та вареним м'ясом. Ця закуска є дуже корисною, оскільки містить велику кількість вітамінів та мікроелементів, які допомагають зміцнити імунну систему та забезпечують правильне функціонування організму.