Маринований хрін: легкий рецепт закуски
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг хріна
- 0,5 л чистої води
- 250 мл оцту 9%
- 1,5 ст.л. цукру (або за смаком)
- 1 ст.л. солі (або за смаком)
Інструкції:
- Вимийте та почистіть корінь хріна. Якщо хрін свіжий, замочувати його не потрібно.
- Потім наріжте хрін на маленькі шматочки або натріть на терці.
- Заваріть маринад. Воду змішайте з цукром та сіллю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи, і влийте оцет.
- Швидко перемішайте хрін з маринадом і дайте охолонути.
- Простерилізуйте банки та кришки для консервації.
- Розкладіть хрін у банки та прикрийте кришками.
- Поставте банки у каструлю з водою. Вода повинна бути на 3-4 см нижче горловини банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте банки близько 15-20 хвилин.
- Вийміть банки та закрийте кришками. Окутайте їх теплою тканиною та залиште на 6 годин до повного охолодження.
- Готовий маринований хрін можна зберігати в прохолодному місці протягом 2 років. Без стерилізації банок і в кастрюлі - у холодильнику до 3 тижнів.