Маринований хрін: легкий рецепт закуски

Маринований хрін: легкий рецепт закуски
3.4
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг хріна
  • 0,5 л чистої води
  • 250 мл оцту 9%
  • 1,5 ст.л. цукру (або за смаком)
  • 1 ст.л. солі (або за смаком)

Інструкції:

  1. Вимийте та почистіть корінь хріна. Якщо хрін свіжий, замочувати його не потрібно.
  2. Потім наріжте хрін на маленькі шматочки або натріть на терці.
  3. Заваріть маринад. Воду змішайте з цукром та сіллю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи, і влийте оцет.
  4. Швидко перемішайте хрін з маринадом і дайте охолонути.
  5. Простерилізуйте банки та кришки для консервації.
  6. Розкладіть хрін у банки та прикрийте кришками.
  7. Поставте банки у каструлю з водою. Вода повинна бути на 3-4 см нижче горловини банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте банки близько 15-20 хвилин.
  8. Вийміть банки та закрийте кришками. Окутайте їх теплою тканиною та залиште на 6 годин до повного охолодження.
  9. Готовий маринований хрін можна зберігати в прохолодному місці протягом 2 років. Без стерилізації банок і в кастрюлі - у холодильнику до 3 тижнів.