Рецепт буряка по-корейськи
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг буряка
- 120-130 мл рослинної олії
- 5-6 зубчиків часнику
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. оцту 9%
- 1 ст.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. солі
- ½ ч.л. чорного меленого перцю
- червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть буряк від шкірки та натріть на терці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою вручну.
- Часник очистіть та пропустіть через часникодавку.
- В маленькій мисочці змішайте сіль, цукор, чорний та червоний мелений перець, мелений коріандр та розмішайте суху суміш.
- Додайте суху суміш до свіжого буряка та перемішайте.
- Додайте до суміші оцет та часник, знову перемішайте.
- Влийте рослинну олію до каструлі та поставте на вогонь. Після закипання олії вилийте її на свіжий буряк та перемішайте.
- Накрийте миску кришкою та залиште в кімнатній температурі до повного охолодження.
- Після цього поставте буряк в холодильник на 6 годин перед подачею до столу.
Після настояння буряка по-корейськи можна подавати на стіл як закуску, доповнивши її свіжими зеленими травами або подрібненими горіхами для більшого смаку. Вона також може стати чудовим доповненням до будь-якого салату або вживатися як окрема страва.