Рецепт буряка по-корейськи

Рецепт буряка по-корейськи
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг буряка
  • 120-130 мл рослинної олії
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. оцту 9%
  • 1 ст.л. меленого коріандру
  • 1 ч.л. солі
  • ½ ч.л. чорного меленого перцю
  • червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть буряк від шкірки та натріть на терці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою вручну.
  2. Часник очистіть та пропустіть через часникодавку.
  3. В маленькій мисочці змішайте сіль, цукор, чорний та червоний мелений перець, мелений коріандр та розмішайте суху суміш.
  4. Додайте суху суміш до свіжого буряка та перемішайте.
  5. Додайте до суміші оцет та часник, знову перемішайте.
  6. Влийте рослинну олію до каструлі та поставте на вогонь. Після закипання олії вилийте її на свіжий буряк та перемішайте.
  7. Накрийте миску кришкою та залиште в кімнатній температурі до повного охолодження.
  8. Після цього поставте буряк в холодильник на 6 годин перед подачею до столу.

Після настояння буряка по-корейськи можна подавати на стіл як закуску, доповнивши її свіжими зеленими травами або подрібненими горіхами для більшого смаку. Вона також може стати чудовим доповненням до будь-якого салату або вживатися як окрема страва.