Риба в пивному клярі

Риба в пивному клярі
4.3
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг філе білої риби (найкраще підійде філе сома)
  • 0,5 л темного пива
  • 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. приправи для риби
  • Кілька гілочок кропу
  • Сіль, чорний молотий перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Рецепт приготування:

  1. Філе риби промийте, обсушіть та наріжте на середні шматочки. Натріть рибу сіллю та перцем та залиште на пів години при кімнатній температурі. Потім злийте зайву рідину та обсушіть рибу паперовими серветками.
  2. В окрему миску вбийте яйця, додайте приправу для риби, щіпку солі та збийте до однорідного кольору. Поступово додайте до яєчної суміші тонку цівку пива, не перестаючи збивати. Додайте нарізаний кріп та перемішайте.
  3. Просійте борошно через сито та додайте її до яєчного кляру з пивом. Перемішайте до однорідної консистенції.
  4. На сковороді розігрійте 3-4 ст.л. рослинної олії та обсмажте рибу в пивному клярі на середньо-сильному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  5. Переложіть смажене філе на тарілку, що була застелена паперовим рушником, щоб звільнити його від надмірної олії. Прожарте філе в останньому залишку кляру і також перенесіть на тарілку.
  6. Подаємо страву на стіл.

Риба в пивному клярі може бути смачною як в гарячому, так і в охолонотому вигляді. Декоруємо страву зеленню або лимоном за бажанням.