Жульєн в булочці - оригінальна страва на святковий стіл
Кухня
Інгредієнти:
- 6 булочок (не солодких)
- 400 г свіжих печериць або глив
- 1 крупний курячий окорочок
- 2 цибулини
- 200 г сметани
- 150 г твердого сиру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Курку промити і покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після 30 хвилин злити бульйон в окрему посудину, зняти з окорочка шкірку, відокремити м'ясо від кістки та нарізати невеликими шматочками.
- Свіжі гриби помити, обсушити та нарізати дрібними кусочками. Цибулю очистити та нарізати дрібно. На сковороді розігріти пару ложок рослинної олії та виложити цибулю, обсмажити її на слабкому вогні до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин і додати гриби.
- Смажити цибулю з грибами ще 8-10 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Коли майже вся рідина випариться, додати до сковороди подрібнене куряче м'ясо, сметану, сіль, перець і перемішати.
- Тушити жульєн на слабкому вогні протягом 15 хвилин, помішуючи. Обережно відрізати верхню частину булочок та виділити м'якоть, залишивши дно та бічні стінки товщиною близько 1 см.
- Розігріти духовку до 180 °С, деко застелити фольгою і виложити на нього булочки з різаною стороною вгору. Розкласти жульєн по булочках, посипати натертим сиром та відправити деко в духовку.
- Запікати жульєн в булочках до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин. Вийняти деко та переложити булочки на блюдо, за бажанням накрити їх раніше відрізаними кришечками. Подавати жульєн на стіл гарячим.
Даний рецепт можна варіювати, додавши до складу жульєна інші інгредієнти за своїм смаком, наприклад, замість курячого м'яса можна використовувати інші види м'яса, а також можна додати до складу булочки сир, який розтане під час запікання, створюючи нові смакові відтінки.
Крім того, таке блюдо можна подавати не лише на святковий стіл, але і як швидку та поживну вечерю на кожен день. Воно ідеально підходить для пікніків та поїздок на природу, адже його легко приготувати та брати з собою в зручній упаковці.