Млинний пиріг з м'ясом: простий і швидкий рецепт

Млинний пиріг з м'ясом: простий і швидкий рецепт
3.7
(14)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для млинців:

  • 1 л молока
  • 300 гр борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1/3 ч.л. солі

Для начинки:

  • 600-700 гр курячого філе
  • 3 ст.л. майонезу
  • декілька гілочок свіжої зелені
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • 200 гр сметани будь-якої жирності
  • 150 гр твердого сиру
  • 2 яйця

Рецепт:

  1. У миску вбити яйця, додати сіль, цукор і взбити міксером до однорідної консистенції. Тонкою цівкою додати третину молока (теплого), не перестаючи взбивати яєчну суміш вилкою.
  2. Просіяти борошно через сито, поступово додавати її в яєчно-молочну рідину і вимішувати вінчиком однорідне тісто. Помішуючи млинцеве тісто вінчиком або ложкою, додати залишок теплого молока.
  3. На сильно розігріту сковороду влити трішки тіста, рівномірно розподілити його по всій сковороді і підсмажити до золотисто-коричневого кольору. Перевернути млин на іншу сторону і підсмажити до готовності. Приготувати млинці з решти тістта скласти їх на блюдо.
  4. Для м'ясної начинки: промити куряче філе, обсушити його і покласти в киплячу підсолену воду, варити до готовності протягом 30 хвилин. Скласти м'ясо в миску та розтерти його блендером, комбайном або м'ясорубкою. Додати майонез, сіль, перець, нарізану зелень, спеції і добре перемішати. М'ясна начинка для млинного пирога готова.
  5. На кожен млинець покласти трохи начинки (вирівняти її посередині вздовж всього млинця), закрити другою половиною млинця і скрутити рулетиком. Укласти млинці спіраллю в форму для запікання, змащену маслом.
  6. Розігріти духовку до 180С, в миску збити яйця зі сметаною до однорідності. Сир натерти на крупній терці, додати до сметани та добре перемішати. Рівномірно розподілити сметанно-сирну заливку на млинному пирозі з м'ясом і поставити в духовку на 20 хвилин до рум'яної скоринки.
  7. Вийняти форму, накрити фольгою або кришкою і залишити пиріг охолоджуватися в ній протягом півгодини. Потім нарізати пиріг на порційні кусочки і подавати до столу теплим. Смачного!

Цікаво, що млинний пиріг є дуже популярною стравою в багатьох кухнях світу, і кожна кухня має свою власну версію цього страви. Наприклад, в Мексиці є пиріги, які приготовлюють з тортильї, а в Іспанії - зі звичайних млинців.