Млинний пиріг з м'ясом: простий і швидкий рецепт
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для млинців:
- 1 л молока
- 300 гр борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1,5 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. солі
Для начинки:
- 600-700 гр курячого філе
- 3 ст.л. майонезу
- декілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець, спеції за смаком
- 200 гр сметани будь-якої жирності
- 150 гр твердого сиру
- 2 яйця
Рецепт:
- У миску вбити яйця, додати сіль, цукор і взбити міксером до однорідної консистенції. Тонкою цівкою додати третину молока (теплого), не перестаючи взбивати яєчну суміш вилкою.
- Просіяти борошно через сито, поступово додавати її в яєчно-молочну рідину і вимішувати вінчиком однорідне тісто. Помішуючи млинцеве тісто вінчиком або ложкою, додати залишок теплого молока.
- На сильно розігріту сковороду влити трішки тіста, рівномірно розподілити його по всій сковороді і підсмажити до золотисто-коричневого кольору. Перевернути млин на іншу сторону і підсмажити до готовності. Приготувати млинці з решти тістта скласти їх на блюдо.
- Для м'ясної начинки: промити куряче філе, обсушити його і покласти в киплячу підсолену воду, варити до готовності протягом 30 хвилин. Скласти м'ясо в миску та розтерти його блендером, комбайном або м'ясорубкою. Додати майонез, сіль, перець, нарізану зелень, спеції і добре перемішати. М'ясна начинка для млинного пирога готова.
- На кожен млинець покласти трохи начинки (вирівняти її посередині вздовж всього млинця), закрити другою половиною млинця і скрутити рулетиком. Укласти млинці спіраллю в форму для запікання, змащену маслом.
- Розігріти духовку до 180С, в миску збити яйця зі сметаною до однорідності. Сир натерти на крупній терці, додати до сметани та добре перемішати. Рівномірно розподілити сметанно-сирну заливку на млинному пирозі з м'ясом і поставити в духовку на 20 хвилин до рум'яної скоринки.
- Вийняти форму, накрити фольгою або кришкою і залишити пиріг охолоджуватися в ній протягом півгодини. Потім нарізати пиріг на порційні кусочки і подавати до столу теплим. Смачного!
Цікаво, що млинний пиріг є дуже популярною стравою в багатьох кухнях світу, і кожна кухня має свою власну версію цього страви. Наприклад, в Мексиці є пиріги, які приготовлюють з тортильї, а в Іспанії - зі звичайних млинців.