Рецепт млинної запіканки з грибами

Рецепт млинної запіканки з грибами
3.6
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 8 млинців
  • 300 г свіжих печериць
  • 100 г твердого сиру (+ 50 г для прикраси)
  • 60 г вершкового масла
  • 3 ст.л. борошна
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • щіпка молотого мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Печериці вимити, обсушити і порізати на невеликі шматочки. В сковороду влити 2-3 ст.л. рослинної олії, часник очистити і розрізати кожен зубчик навпіл, виложити на сковороду з олією і поставити на слабкий вогонь.
  2. Обсмажити часник на слабкому вогні близько 3-4 хвилин, потім витягти його і покласти в часникову олію порізані гриби. Обсмажувати печериці на невеликому вогні близько 10 хвилин. Потім додати порізану петрушку, підсолити, поперчити за смаком і перемішати, тушити до готовності під кришкою, періодично помішуючи.
  3. В окремій каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати борошно і ретельно розмішати. Обсмажувати боршно на слабкому вогні, часто помішуючи, доки воно не набуде золотисто-кремового кольору.
  4. У іншій каструлі налити молоко і поставити на вогонь. Помішуючи борошняну суміш, вливати до неї тонкою цівкою усе гаряче молоко. Готувати соус Бешамель близько 1-2 хвилини на помірному вогні, періодично помішуючи, доки він не згуститься. На кінці варіння додати сіль, перець та молотий мускатний горіх за смаком.
  5. Сир порізати на маленькі кубики однакового розміру. Додати в молочний соус обсмажені гриби та доварити їх протягом 2-3 хвилин. Потім всипати в каструлю з грибним соусом для запіканки порізаний сир і готувати, помішуючи, до його повного розчинення.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів, підготувати форму для запікання. На дно форми налити трохи соусу, натерти зверху близько 10 г вершкового масла. Виложити шар млинців так, щоб повністю закрити дно форми.
  7. Залити блини грибним соусом, знову викласти блини і покрити соусом. Таким чином укладати шарами всі блини та весь соус (останнім шаром має бути соус), посипати натертим сиром (до 50 г) і відправити в розігріту духовку.
  8. Млинна запіканка з грибами готується 15 хвилин при вказаній температурі. Вийняти форму, накрити її кришкою або фольгою, залишити на 10-15 хвилин. Зняти кришку, нарізати запіканку порційними шматочками і розкласти по тарілках, подавати до столу гарячим.
  9. Млинна запіканка з грибами - це прекрасний варіант для смачного та ароматного обіду або вечері. Це страва, яка стане вдалим вибором для вечері з родиною або друзями, а також для святкового столу.

Однією з головних особливостей цього рецепту є соус Бешамель - це класичний французький соус, який використовується в багатьох стравах. В цьому рецепті соус Бешамель робить запіканку ще більш смачною та насиченою.