Рецепт млинної запіканки з грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 8 млинців
- 300 г свіжих печериць
- 100 г твердого сиру (+ 50 г для прикраси)
- 60 г вершкового масла
- 3 ст.л. борошна
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок петрушки
- щіпка молотого мускатного горіха
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Печериці вимити, обсушити і порізати на невеликі шматочки. В сковороду влити 2-3 ст.л. рослинної олії, часник очистити і розрізати кожен зубчик навпіл, виложити на сковороду з олією і поставити на слабкий вогонь.
- Обсмажити часник на слабкому вогні близько 3-4 хвилин, потім витягти його і покласти в часникову олію порізані гриби. Обсмажувати печериці на невеликому вогні близько 10 хвилин. Потім додати порізану петрушку, підсолити, поперчити за смаком і перемішати, тушити до готовності під кришкою, періодично помішуючи.
- В окремій каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати борошно і ретельно розмішати. Обсмажувати боршно на слабкому вогні, часто помішуючи, доки воно не набуде золотисто-кремового кольору.
- У іншій каструлі налити молоко і поставити на вогонь. Помішуючи борошняну суміш, вливати до неї тонкою цівкою усе гаряче молоко. Готувати соус Бешамель близько 1-2 хвилини на помірному вогні, періодично помішуючи, доки він не згуститься. На кінці варіння додати сіль, перець та молотий мускатний горіх за смаком.
- Сир порізати на маленькі кубики однакового розміру. Додати в молочний соус обсмажені гриби та доварити їх протягом 2-3 хвилин. Потім всипати в каструлю з грибним соусом для запіканки порізаний сир і готувати, помішуючи, до його повного розчинення.
- Розігріти духовку до 180 градусів, підготувати форму для запікання. На дно форми налити трохи соусу, натерти зверху близько 10 г вершкового масла. Виложити шар млинців так, щоб повністю закрити дно форми.
- Залити блини грибним соусом, знову викласти блини і покрити соусом. Таким чином укладати шарами всі блини та весь соус (останнім шаром має бути соус), посипати натертим сиром (до 50 г) і відправити в розігріту духовку.
- Млинна запіканка з грибами готується 15 хвилин при вказаній температурі. Вийняти форму, накрити її кришкою або фольгою, залишити на 10-15 хвилин. Зняти кришку, нарізати запіканку порційними шматочками і розкласти по тарілках, подавати до столу гарячим.
- Млинна запіканка з грибами - це прекрасний варіант для смачного та ароматного обіду або вечері. Це страва, яка стане вдалим вибором для вечері з родиною або друзями, а також для святкового столу.
Однією з головних особливостей цього рецепту є соус Бешамель - це класичний французький соус, який використовується в багатьох стравах. В цьому рецепті соус Бешамель робить запіканку ще більш смачною та насиченою.