Смачні тюфтелі з картоплею: рецепт з овочами та приправами

Смачні тюфтелі з картоплею: рецепт з овочами та приправами
4.7
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 картоплин
  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 3 цибулини
  • 2 помідори (можна замінити 2 ст.л. томатної пасти)
  • 1 болгарський перець
  • 100 гр рису
  • 1 морква
  • невеликий пучок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 2-3 лаврові листи
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Дві цибулини очистити і дуже дрібно нарізати, з'єднати з фаршем і рисом в одній мисці, посолити, поперчити і ретельно перемішати. У глибокій сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії і викласти в неї фрикадельки.
  2. Картоплю очистити і нарізати кубиками або скибочками. Смажити фрикадельки до рум'яності на середньо сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Перекласти напівготові фрикадельки в каструлю з товстим дном, викласти зверху картоплю, посолити і залити окропом (близько 0,5-0,7 л).
  3. Поставити каструлю на вогонь і готувати тюфтелі з картоплею приблизно півгодини за слабкого кипіння. Тим часом приготувати підливу для тюфтель.
  4. На помідорах зробити неглибокі хрестоподібні надрізи і опустити в окрему каструлю з окропом на хвилину. Перекласти бланшировані помідори в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин Зняти з охолоджених плодів шкірку і ретельно розім'яти м'якоть вилкою до однорідності.
  5. Томатну пасту слід розвести близько 100 мл чистої води. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати соломкою, цибулю очистити і порізати четвертинками, моркву очистити і натерти на тертці.
  6. На сковороді розігріти 4 ст. рослинної олії і викласти цибулю, обсмажити її на слабкому вогні до золотистого кольору і додати моркву. Ще за 2-3 хвилини додати на сковороду болгарський перець і перемішати.
  7. Через пару хвилин влити на сковороду томатну пасту з водою або перетерті помідори, посолити до смаку і готувати 2-3 хвилини при слабкому кипінні. Часник очистити і подрібнити, промити зелень, обсушити і нашаткувати.
  8. Додати до готових тюфтель засмажку з соусом, перемішати і готувати ще 5 хвилин на помірному вогні. Додати в каструлю подрібнений часник із зеленню, перемішати та зняти каструлю з вогню.
  9. Тюфтелі з картоплею будуть смачнішими, якщо дати їм настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Зняти кришку, розкласти тюфтелі по тарілках та подавати до столу. Смачного!