Рецепт ніжного суфле з яловичини
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичини
- 250-300 мл молока
- 1 міська булка або половина білого батона (вагою близько 200 гр)
- 1 цибулина
- 15 гр вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розрізати булку на тонкі шматочки, скласти їх у миску та залити молоком. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі, періодично помішуючи, щоб хліб рівномірніше просочився молоком.
- Промиту та обсушену яловичину пропустити через м'ясорубку разом з очищеною цибулею та замоченим у молоці хлібом. Додати сіль та перець за смаком і перемішати.
- Розігріти духовку до 200 градусів. Форму для запікання змастити шматком вершкового масла та вилити у неї м'ясну масу. Рівномірно розподілити та відправити все в розігріту духовку.
- Запікати суфле з яловичини до рум'яності протягом 40-45 хвилин. Вийняти форму з духовки та змастити поверхню м'ясного суфле шматком вершкового масла. Подати на стіл порційними шматочками.
Окрім яловичини, у цьому рецепті можна використовувати інші види м'яса, такі як курка чи індичка. Також можна додавати різні овочі та зелень для покращення смаку та вигляду страви.
Ця смачна та корисна страва також може бути гарним варіантом для домашнього обіду чи вечері з родиною та друзями. Підайте його зі свіжим салатом або приготуйте зі смачною картоплею.