Фарширований гарбуз з рисом та сухофруктами: рецепт з армянської кухні

Фарширований гарбуз з рисом та сухофруктами: рецепт з армянської кухні
3.4
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий гарбуз (круглої форми)
  • 200 г сухого рису
  • 200 г чорнослива
  • 100 г світлих і 100 г темних родзинок
  • 7-8 очищених каштанів
  • 2 ст.л. вершкового масла (не обов'язково)
  • 2 ст.л. меду (за смаком)

Рецепт приготування:

  1. Промийте сухофрукти під теплою водою, залийте їх теплою водою на 20-30 хвилин. Насіння з гарбуза видаліть, а м'якуш поріжте на маленькі кубики.
  2. Каштани поріжте на дрібні шматочки. Рис промийте під струменем прохолодної води, дайте стекти.
  3. Варіть рис до напівготовності протягом 10-15 хвилин. Отриманий рис промийте під холодною водою та дайте стекти.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте деко, засипавши його фольгою.
  5. В очищений гарбуз положіть половину вершкового масла, додайте трохи провареного рису, сухофруктів та кубиків гарбуза.
  6. Продовжуйте класти шари рису, гарбуза та сухофруктів, змішуючи їх з порізаними каштанами, кожен шар змастивши тертим вершковим маслом. Накрийте гарбуз кришкою.
  7. Переложіть гарбуз на приготовлене деко і поставте в духовку.
  8. Підготуйте фарширований гарбуз з рисом та сухофруктами протягом 1-1,5 годин на середній полиці духовки, час залежить від розміру та типу духовки.
  9. Вийміть гарбуз з духовки та залиште її настоятись протягом 40-50 хвилин.
  10. Під час подачі на стіл наріжте гарбуз порційними шматочками та прикрасьте медом.

Це блюдо має багато корисних властивостей. Рис, що міститься в ньому, забезпечує організм вуглеводами, що є основою енергії для нашого тіла. Родзинки та чорнослив, що входять до складу, багаті на вітаміни та мінерали, необхідні для підтримки імунної системи та зміцнення здоров'я. Каштани містять багато білка та жирів, які є важливими компонентами нашого харчування. А гарбуз додає страві користь та надає йому неповторний смак та аромат.