Жульєн у тарталетках з грибами та куркою

Жульєн у тарталетках з грибами та куркою
4.0
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 200 г печериць
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 15-20 тарталеток
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • 250 г борошна
  • 1 ст.л. сметани
  • 250 мл молока
  • 40 г вершкового масла

Рецепт приготування:

Ця страва прикрасить будь-який святковий стіл. Варіант індивідуальної подачі сподобається всім.

  1. Печериці ретельно промиваємо від землі. Особливу увагу звертаємо на ніжки. Нарізаємо гриби тонкими пластинами і кладемо на сковорідку. Як тільки випарується природна волога, додаємо олію і смажимо до золотистого кольору.
  2. Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Вони не повинні бути занадто тонкими. Змішуємо курку з грибами. Додаємо сіль, перець і обережно перемішуємо.
  3. Готуємо соус. Розтоплюємо вершкове масло в каструлі. Постійно помішуючи, невеликими порціями додаємо борошно. Доводимо масу до кипіння і вливаємо молоко. Знову кип'ятимо, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
  4. Додаємо до підготовленого соусу сметану і ретельно перемішуємо.
  5. Розкладаємо в тарталетки м'ясо з грибами і заливаємо соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.
  6. Запікаємо при температурі 180 градусів. Час запікання - 15 хвилин.
  7. Подаємо готову страву, прикрашаючи її зеленню.

Якщо використовувати копчену курку, страва отримає новий смак. Сир краще обирати твердих сортів, щоб він добре розплавився і утворив хрустку скоринку.

Запрошуємо смакувати цей смачний і апетитний рецепт тарталеток з куркою і печерицями разом з вашою родиною та друзями на будь-якому святкуванні. Смачного!