Жульєн у тарталетках з грибами та куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 200 г печериць
- 100 г твердого сиру
- 3 ст.л. рослинної олії
- 15-20 тарталеток
- сіль, перець за смаком
Для соусу:
- 250 г борошна
- 1 ст.л. сметани
- 250 мл молока
- 40 г вершкового масла
Рецепт приготування:
Ця страва прикрасить будь-який святковий стіл. Варіант індивідуальної подачі сподобається всім.
- Печериці ретельно промиваємо від землі. Особливу увагу звертаємо на ніжки. Нарізаємо гриби тонкими пластинами і кладемо на сковорідку. Як тільки випарується природна волога, додаємо олію і смажимо до золотистого кольору.
- Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Вони не повинні бути занадто тонкими. Змішуємо курку з грибами. Додаємо сіль, перець і обережно перемішуємо.
- Готуємо соус. Розтоплюємо вершкове масло в каструлі. Постійно помішуючи, невеликими порціями додаємо борошно. Доводимо масу до кипіння і вливаємо молоко. Знову кип'ятимо, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Додаємо до підготовленого соусу сметану і ретельно перемішуємо.
- Розкладаємо в тарталетки м'ясо з грибами і заливаємо соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо при температурі 180 градусів. Час запікання - 15 хвилин.
- Подаємо готову страву, прикрашаючи її зеленню.
Якщо використовувати копчену курку, страва отримає новий смак. Сир краще обирати твердих сортів, щоб він добре розплавився і утворив хрустку скоринку.
Запрошуємо смакувати цей смачний і апетитний рецепт тарталеток з куркою і печерицями разом з вашою родиною та друзями на будь-якому святкуванні. Смачного!