Як приготувати рибу в духовці по-грецьки
Кухня
Інгредієнти:
- помідори - 2 шт.
- подрібнена петрушка та розмарин - по 1 ст.л.
- філе риби (будь-якої) - 600 г
- лимонний перець мелений - за смаком
- олія соняшникова - 50 г
- цукор - 0,5 ч.л.
- цибуля - 2 шт.
- томатний соус - 130 мл
- пшеничні сухарі – 0,5 ст.
- біле вино - 140 мл
- сіль - за смаком
- сушений часник у порошку - за смаком
Рецепт приготування:
- Ополосніть філе будь-якої морської риби, потім обсушіть його і перекладіть у невелику глибоку форму для запікання, рясно змащену олією. Зверху рибу потрібно посипати сіллю та ароматними травами.
- Після цього почистіть салатну цибулю, тонко наріжте її, рівномірно розподіліть на рибі, далі можна приступити до приготування томатного соусу. У глибокій тарілці з'єднайте цукор, лимонний перець, сіль, влийте олію, необхідну кількість вина та томатний соус, добре перемішайте інгредієнти.
- Підготуйте ще один посуд, насипте в нього порошковий часник і мелені сухарі, перемішайте, потім наріжте кружечками помідори.
- Влийте половину порції приготованого томатного соусу, зверху викладіть кружечки помідорів, потім рівномірно насипте в форму частину суміші з часнику та панірувальних сухарів.
- Далі влийте в форму залишки томатного соусу, зверху всю цю композицію рівномірно посипте залишком панірувальної суміші, після цього відправте рибу з овочами на запікання приблизно на одну годину при 180 градусах.
- Подавати рибу, приготовану по-грецьки, рекомендується з овочевим легким салатом, розсипчастим рисом або картопляним пюре.
Додаткова інформація:
Щоб додати особливий штрих до цієї страви, спробуйте подавати її з свіжими ароматними травами або лимонними часточками для додаткової свіжості. Риба по-грецьки чудово поєднується з легкими білими винами, що підкреслюють її ніжний смак.