Як приготувати рибу в духовці по-грецьки

Як приготувати рибу в духовці по-грецьки
4.1
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • помідори - 2 шт.
  • подрібнена петрушка та розмарин - по 1 ст.л.
  • філе риби (будь-якої) - 600 г
  • лимонний перець мелений - за смаком
  • олія соняшникова - 50 г
  • цукор - 0,5 ч.л.
  • цибуля - 2 шт.
  • томатний соус - 130 мл
  • пшеничні сухарі – 0,5 ст.
  • біле вино - 140 мл
  • сіль - за смаком
  • сушений часник у порошку - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Ополосніть філе будь-якої морської риби, потім обсушіть його і перекладіть у невелику глибоку форму для запікання, рясно змащену олією. Зверху рибу потрібно посипати сіллю та ароматними травами.
  2. Після цього почистіть салатну цибулю, тонко наріжте її, рівномірно розподіліть на рибі, далі можна приступити до приготування томатного соусу. У глибокій тарілці з'єднайте цукор, лимонний перець, сіль, влийте олію, необхідну кількість вина та томатний соус, добре перемішайте інгредієнти.
  3. Підготуйте ще один посуд, насипте в нього порошковий часник і мелені сухарі, перемішайте, потім наріжте кружечками помідори.
  4. Влийте половину порції приготованого томатного соусу, зверху викладіть кружечки помідорів, потім рівномірно насипте в форму частину суміші з часнику та панірувальних сухарів.
  5. Далі влийте в форму залишки томатного соусу, зверху всю цю композицію рівномірно посипте залишком панірувальної суміші, після цього відправте рибу з овочами на запікання приблизно на одну годину при 180 градусах.
  6. Подавати рибу, приготовану по-грецьки, рекомендується з овочевим легким салатом, розсипчастим рисом або картопляним пюре.

Додаткова інформація:

Щоб додати особливий штрих до цієї страви, спробуйте подавати її з свіжими ароматними травами або лимонними часточками для додаткової свіжості. Риба по-грецьки чудово поєднується з легкими білими винами, що підкреслюють її ніжний смак.