Печеня «Нікудзяга» по-японськи

Печеня «Нікудзяга» по-японськи
3.8
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яловичина - 0,5 кг
  • картопля - 8 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • горох стручковий - 100 г
  • соєвий соус - 4 ст.л.
  • біле вино (можна замінити саке) - 3 ст.л.
  • цукор - 4 ст.л.
  • олія рослинна - за смаком

Рецепт приготування:

Печеня "Никудзяга" стане перлиною будь-якого свята, здивує гостей вишуканим смаком.

  1. Кожну очищену картоплину нарізають на чотири частини. Яловичину промивають, нарізають тонкими смужками та смажать у рослинній олії близько десяти хвилин. Потім додають картоплю, вливають склянку води та тушкують на слабкому вогні. Періодично видаляють піну, коли вона з'являється під час кипіння.
  2. Коли перестане з'являтися піна, можна додавати саке або вино разом із цукром. Далі вливають соєвий соус.
  3. Цибулю очищають, ріжуть соломкою та також відправляють до печеня. Тушкують близько двадцяти хвилин під закритою кришкою. Потім на десять хвилин додають стручковий горох та готують вже на сильному вогні.

Подають японське печеня гарячим, його можна гарно оформити гілочками свіжої зелені.

Доповнення:

Щоб додати рецепту ще більше японського колориту, ви можете подавати печеня з рисом або собою (японською гречаною локшиною). Також спробуйте додати кілька крапель кунжутної олії для неповторного аромату. Якщо ви шанувальник гострого, невелика кількість свіжого імбиру або чилі додасть страві пікантності.