Рисова запіканка зі спаржевою квасолею та лососем

Рисова запіканка зі спаржевою квасолею та лососем
4.6
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 ч.л. подрібненого листя орегано
  • 1 неповний стакан рису
  • олія для смаження - за смаком
  • 4 ст.л. лимонного соку
  • 3 гілочки кропу
  • 100 г тертого сиру будь-якого твердого сорту
  • 200 г спаржевої квасолі
  • запашний перець мелений - за смаком
  • 300 г філе лосося
  • 1 яйце

Приготування:

  1. Ретельно промийте філе лосося, наріжте його на невеликі шматочки, полийте лимонним соком і посипте меленим перцем.
  2. Згідно з інструкцією приготуйте довгозерний рис. Після готування відкиньте рис на друшляк і залиште охолоджуватися.
  3. У сковороді розігрійте ароматну олію. Обсмажте шматочки риби з усіх боків, через чотири хвилини додайте спаржеву квасолю.
  4. Продовжуйте готувати інгредієнти на помірному вогні, періодично помішуючи, близько трьох хвилин. До остиглого рису додайте сире яйце, перемішайте.
  5. Перекладіть рисову масу у невеликі форми для запікання, змащені олією. Додайте рибні шматочки зі спаржею, щедро посипте тертим сиром.
  6. Запікайте в духовці при 175 градусах близько 15 хвилин до появи золотистої скоринки.
  7. Перед подачею, при бажанні, посипте гарячу рисову запіканку з квасолею та лососем рубаним кропом.

Доповнення:

Ця запіканка чудово поєднується з легкими білими винами або свіжими овочевими салатами. Щоб додати страві пікантності, можна додати трохи часнику або суміші італійських трав. Цей рецепт легко адаптується під різні смакові вподобання, пропонуючи варіативність у виборі інгредієнтів.