Як приготувати сьомгу в кисло-солодкій глазурі

Як приготувати сьомгу в кисло-солодкій глазурі
4.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • вустерширський соус - 1 ст. л.
  • філе сьомги - 3 шт. по 230 г
  • сік ананасовий - 250 мл
  • тертий імбирний корінь - 0,5 ч. л.
  • кетчуп - 1/4 ст.
  • мелений перець - за смаком
  • гірчичний порошок - 1/4 ч. л.
  • кукурудзяний крохмаль - 1,5 ст. л.
  • часник у порошковій формі - 0,5 ч. л.
  • рідкий квітковий мед - 3 ст. л.
  • рослинна олія - за смаком
  • цукор - 3 ст. л.
  • винний оцет - 140 мл
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування:

  1. У невелику каструлю влити мед, вустерширський соус, ананасовий сік, кетчуп, винний оцет, після цього всипати цукор, часниковий порошок, кукурудзяний крохмаль, додати гірчицю і тертий імбир. Ретельно перемішати інгредієнти, поставити каструлю на дуже слабкий вогонь і прогрівати ароматну суміш, періодично помішуючи, приблизно десять хвилин.
  2. Як тільки кисло-солодка суміш буде готова, зняти каструлю з плити, потім промити всі шматочки сьомги, повністю висушити їх, приправити перцем, трохи посолити. Підготувати дошку, збризнути її олією, потім викласти на неї шматки риби, добре змастити їх з одного боку кисло-солодкою пряною сумішшю.
  3. Запікати сьомгу при 190 градусах у гарячій духовці приблизно п'ятнадцять хвилин, потім перевернути шматки риби, ще раз змастити їх  кисло-солодкою сумішшю, що залишилася, та продовжити процес запікання при тій же температурі ще чверть години.
  4. Викласти на тарілку сьомгу, приготовану в кисло-солодкій глазурі, подавати її з картопляним пюре або іншим гарніром. Рибу можна прикрасити шматочками лайма та подати на яскравій тарілці для насиченості кольору.

Доповнення:

Для надання страві особливого шарму, спробуйте подати сьомгу з легким салатом зі свіжих овочів або зелені. Також, для гурманів, можна додати до рецепту невелику кількість свіжого базиліка або коріандру, що підкреслить екзотичний відтінок страви. В якості напою прекрасно підійде біле сухе вино, яке гармонійно доповнить смакову палітру блюда.