Сьомга з сиром та овочами

Сьомга з сиром та овочами
4.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • сьомга - 1 кг
  • цукіні - 4 шт.
  • баклажан - 2 шт.
  • морква - 1 шт.
  • зубчики часнику - 3 шт.
  • корінь селери
  • сир пармезан
  • масло вершкове і оливкове
  • сухарі для панірування
  • чебрець, перець і сіль

Спосіб приготування:

  1. Сьомгу очищають від кісток або відразу використовують готове філе. Нарізають на шматочки та обсмажують на розігрітій оливковій олії.
  2. Шматочки макають у сухарі та суміш з сиру і вершкового масла. Перекладають у духовку, готують при температурі 160 градусів до утворення золотистої скоринки.
  3. Баклажани, цукіні, моркву, селеру нарізають шматочками, смажать разом з подрібненим часником та спеціями за смаком.
  4. Готову сирну сьомгу подають разом з овочевим гарніром.

Додаткові поради:

  • Спробуйте додати до овочів трохи лимонного соку або цедри, щоб додати освіжаючу кислинку.
  • Якщо ви любите гостріше, додайте трохи чилі або паприки.
  • Сьомгу можна замаринувати перед приготуванням у міксі з оливкової олії, часнику, лимонного соку та спецій на декілька годин.
  • В якості гарніру можна використовувати також варену або печену картоплю, кускус або рис.