Сьомга з сиром та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- сьомга - 1 кг
- цукіні - 4 шт.
- баклажан - 2 шт.
- морква - 1 шт.
- зубчики часнику - 3 шт.
- корінь селери
- сир пармезан
- масло вершкове і оливкове
- сухарі для панірування
- чебрець, перець і сіль
Спосіб приготування:
- Сьомгу очищають від кісток або відразу використовують готове філе. Нарізають на шматочки та обсмажують на розігрітій оливковій олії.
- Шматочки макають у сухарі та суміш з сиру і вершкового масла. Перекладають у духовку, готують при температурі 160 градусів до утворення золотистої скоринки.
- Баклажани, цукіні, моркву, селеру нарізають шматочками, смажать разом з подрібненим часником та спеціями за смаком.
- Готову сирну сьомгу подають разом з овочевим гарніром.
Додаткові поради:
- Спробуйте додати до овочів трохи лимонного соку або цедри, щоб додати освіжаючу кислинку.
- Якщо ви любите гостріше, додайте трохи чилі або паприки.
- Сьомгу можна замаринувати перед приготуванням у міксі з оливкової олії, часнику, лимонного соку та спецій на декілька годин.
- В якості гарніру можна використовувати також варену або печену картоплю, кускус або рис.